Financa
Digitalni poslovni portal

Čovjek koji je preko noći postao glavni neprijatelj “bahatim radnicima”

Tim Gurner (41), Australac, izvršni direktor Gurner grupe koja se bavi nekretninama i navodno ima portfelj veći od 9,5 milijardi dolara, preko noći je postao glavni neprijatelj radnih ljudi svijeta.

Na jednom summitu rekao je stvari koje mnogi ne govore, a te su njegove riječi izazvale reakciju nekoliko političara, ne samo iz Australije.

Bahati radnici

Što je Gurner rekao? Pa, primjerice, dao je, kako kaže, brutalan poziv na buđenje ‘bahatim’ radnicima, rekavši da bi stopa nezaposlenosti trebala porasti za 40 do 50 posto.

“Pandemija Covida promijenila je odnos mnogih radnika prema svom poslu. Zaposlenici moraju zapamtiti da rade za svoje poslodavce – a ne obrnuto.”

Kaže da mnoge vlade u svijetu rade na tome, kako bi se stvari vratile u normalu.

“Moramo vidjeti bol u gospodarstvu”, kaže Gurner, čije se bogatstvo procjenjuje na gotovo milijardu dolara.

Dinamika koja se mora promijeniti

“Došlo je do sustavne promjene u kojoj zaposlenici osjećaju da je poslodavac iznimno sretan što ih ima. Dakle, to je dinamika koja se mora promijeniti,” kaže Gurner. Dodajući da su “mnogi plaćeni da ne rade previše” u posljednjih nekoliko godina, te da moramo vidjeti promjenu.
Kaže da se masovna otpuštanja svakako događaju i da se počinje primjećivati ​​manje bahatosti na tržištu rada.

Mora se nastaviti, zaključio je.

Koliko zarađuješ?

Na ove Gurnerove riječi reagirali su mnogi političari, posebno u Australiji, ali jedan je stigao i iz SAD-a. Vrlo popularna političarka Demokratske stranke Alexandria Ocasio-Cortez je na svom X profilu  napisala:

“Podsjetimo se da su izvršni direktori toliko povisili svoje plaće da je omjer plaća izvršnih direktora i radnika sada na nekim od najviših razina ikada zabilježenih.”

Izvor: bonitet

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije