Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Druga godina EWPN konferencije postavila nove standarde u fintech industriji

Druga po redu regionalna EWPN konferencija, koja je ovaj put održana u Sarajevu, ispunila je sva očekivanja; postavši ključno mjesto susreta za stručnjake u fintech industriji regije. Organizirana od strane Europske ženske platforme u industriji platnih i financijskih usluga (EWPN), konferencija je privukla značajan interes, okupivši više od 200 učesnika iz preko 15 zemalja Europe i regije, uključujući vodeće domaće i međunarodne predavače. Ovaj značajan događaj, smješten u sarajevskoj Gradskoj Vijećnici, kreirao je dinamičnu platformu za razmjenu najnovijih ideja i trendova u platnim i financijskim tehnologijama.

Komentirajući ključne trenutke konferencije, Merima Mahmutović, članica Izvršnog Odbora EWPN, osvrnula se na to koliko je značajna ova manifestacija za fintech industriju, naglasivši: „EWPN je platforma koja je i ovom konferencijom, po prvi put održanom u Sarajevu, pokazala snagu svoje mreže, okupljajući reprezentativne predstavnike širom regiona i Europe u oblasti platnih i fintech usluga. Snaga našeg brenda se ogleda upravo u činjenici da smo u Bosni i Hercegovini,  zemlji u kojoj je fintech industrija tek u povojima razvoja, uspjeli organizirati ovakav događaj i okupiti stručne izlagače koji su govorili o iznimno aktuelnim temama kojima se danas cijeli svijet bavi. Posebno je zadovoljstvo znati da je publika jako zadovoljna sveukupnim programom i da postoje veliki interesi za razvojem novih programa koje EWPN treba donijeti ovoj regiji.

Konferencija je bila bogata različitim tematskim panelima, radionicama i predavanjima koji su se bavili najnovijim izazovima i rješenjima u digitalnim plaćanjima, sigurnosti transakcija i regulativnim okvirima koji oblikuju globalno financijsko tržište. Osim toga, održani su pre-event okupljanja za članove EWPN zajednice i networking događaji za govornike i sponzore, te speed mentoring za studente ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i SSST, što je dodatno obogatilo iskustvo sudionika.

Ponosni smo na odaziv i interes koji je konferencija izazvala i nastavljamo s misijom osnaživanja fintech industrije kroz kontinuirane edukacije i mentorske programe koji će se odvijati u narednim mjesecima“, dodala je Mahmutović.

Organizatori su izrazili zahvalnost svim sponzorima, partnerima i prijateljima konferencije, čija podrška je bila neophodna za realizaciju ovog značajnog događaja. Ističu da je njihova uloga ključna ne samo za uspjeh ovogodišnje konferencije, već i za razvoj budućih inicijativa koje će nastaviti promovirati inovacije i razvoj u fintech industriji.

Više informacija o inicijativama i budućim događajima EWPN-a, zainteresirani mogu pronaći na linku.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno