Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Epic Games Store stiže na Android i iOS uređaje

Epic je objavio kako njihova online trgovina videoigrama Epic Games Store uskoro stiže na mobilne urežaje. I to u obliku mobilnih aplikacija za Android i iOS uređaje.

Epic Games je poručio kako će trgovina biti “multi-platormna”, prenosi Poslovni Puls. Ali zasad nije otkriveno previše detalja koje će videoigre i za koje platforme biti dostupne za kupovinu.

Developeri koji odluče prodavati svoje videoigre putem Epic-ove mobilne online trgovine – moći računati na istu “poštenu” proviziju kao i kod PC verzije. Ta provizija trenutno iznosi 12 posto. Što je velika Epic-ova prednost u odnosu na druge online trgovine. Poput Valeveovog Steama, ali i Google Play-a i App Store-a.

Sve ovo dolazi nakon godina pravnih bitaka između Epic Gamesa i tvrtki poput Applea i Googlea. Apple je posebno bio neumoljiv sa zabranom aplikacija koje vrše direktnu prodaju unutar same aplikacije i tako zaobilaze Appleove provizije na prodaju. Međutim novi zakoni doneseni u Europskoj uniji, ali i povoljni sudski epilozi za Epic Games, čini se kako i to mijenjaju.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno