Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Formula će prodavati suvenire u kriptoprostoru od utrke u Las Vegas-u

Formula 1 je podnijela zahtjev za dva zaštitna znaka povezana sa nezamjenjivim tokenima (NFT) i kriptovalutama, za nadolazeću veliku nagradu Las Vegasa koja će se održati prvi put u studenom 2023. godine.

Prema podnesenom zahtjevu, Formula 1 planira ponuditi virualne suvenire u vidu sportske opreme, virtualne odjeće, slušalica, suvenira, privjesaka za ključeve, nakita, skulptura i drugih predmeta, piše kripto.ba. Također u planu je da ponude usluge trgovanja valutama, kripto burze, te ostalih fintech usluga u virtualnom svijetu.

Las Vegas je nova utrka u kalendaru Formule 1 od 2023. godine, a posebno je atraktivna obzirom da će se voziti u centru Las Vegasa. Staza će biti ograničena neonskim svjetlima i prolazit će pored najluksuznijih casino hotela, restorana i ostalih atrakcija koje nudi Las Vegas. Planirano je da staza bude duga 6,1 kilometara i te će se moći razviti maksimalna brzina od 340 kilometara na sat.

Formula je u svibnju 2022. godine kupila zemljište u centru „Sin City-ja“ da izgradi kompleks pit stopova i garaža za formule. Prošlog lipnja, F1 tim McLaren je sklopio partnerstvo sa blockchain projektom Tezos (XTZ). Meme coin Floki Inu je objavio sporazum o brand-iranju sa F1 timom Alfa Romeo još u veljači.

U srpnju 2022. godine, nekoliko F1 timova je bilo primorano da ukloni brandove kriptovaluta tijekom velike nagrade Francuske, zbog konzervativnih zakona o reklamiranju kripto svijeta u ovoj državi.

F1 tim Mercedes-AMG Petronas i kripto gigant FTX su najavili zajednički NFT projekt krajem travnja ove godine, te će neki kolekcionarski predmeti dolaziti sa stvarnim dijelovima formule 1.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno