Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

JPMorgan Chase predviđa snažan rast prihoda od investicijskog bankarstva

JPMorgan Chase objavio je da očekuje značajan rast prihoda od investicijskog bankarstva u drugom kvartalu. Procjenjujući porast od 25% do 30%. To se navodno događa zbog povoljnih uvjeta na tržištima kapitala, izjavio je jedan od izvršnih direktora banke.

Prognoza za drugi kvartal postala je optimističnija u usporedbi s onom iz svibnja. Tada je banka predviđala srednji jednoznamenkasti rast prihoda od investicijskog bankarstva, prenosi Seebiz.

Troy Rohrbaugh, izvršni direktor komercijalne i investicijske banke JPMorgan, istaknuo je da su tržišta kapitala i dalje vrlo snažna te da se cjelokupna franšiza banke poboljšala.

Predviđa se blago poboljšanje prihoda od trgovanja. Što će nadmašiti prethodnu procjenu banke za postotak u sredini jednoznamenkastog broja.

U prvom kvartalu, prihodi od trgovanja JPMorgana su pali za 5% na 8 milijardi dolara. Prihodi od fiksnih prihoda, valuta i roba su se smanjili za 7%, dok su prihodi od dionica ostali nepromijenjeni.

U isto vrijeme, prihodi od investicijskog bankarstva porasli su za 27% na 2 milijarde dolara u prvom kvartalu, potaknuti većim naknadama za preuzimanje duga i dionica.

Upravni odbor JPMorgana je identificirao Rohrbaugha kao potencijalnog nasljednika izvršnog direktora Jamieja Dimona. Za Dimona se očekuje da će se povući u roku od manje od pet godina.

Ostali kandidati obuhvaćaju Jennifer Piepszak, suizvršnu direktoricu komercijalnog i investicijskog bankarstva, Marianne Lake, izvršnu direktoricu potrošačkog i društvenog bankarstva, te Mary Erdoes, izvršnu direktoricu upravljanja imovinom i bogatstvom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno