Financa
Digitalni poslovni portal

Kako CEO Airbnb -a Brian Chesky njeguje svoju kreativnost

Brian Chesky, suosnivač Airbnb-a i izvršni direktor, nije stekao poslovnu diplomu; Umjesto toga, studirao je industrijski dizajn na školi dizajna Rhode Island. Unatoč svojoj tituli u posljednjih 15 godina, a danas vodi javno poduzeće sa 6.000 globalnih zaposlenika, on se i dalje smatra dizajnerom.

“Na papiru sam poslovna osoba, ali ne mislim o sebi na taj način, jer to nije način na koji pristupam problemima”, rekao je Brian Chesky za Inc.Mislim da je stalno vježbanje vaše kreativnosti zaista važno.“, kazao je.

Da bi objasnio kako on i drugi poslovni lideri zapravo mogu “istegnuti” svoje kreativne mišiće, citira Pabla Picassa: “Svako dijete je umjetnik. Problem je kako ostati umjetnik nakon što odrastemo.”

Izazov je ostati znatiželjan

Za Cheskyja je ključni dio umjetničkog duha kreativnost i znatiželja. “Mislim da je izazov kao odrasla osoba ostati znatiželjan”, kaže Chesky. “U poduzetništvu i dizajnu morate biti znatiželjni, jer uvijek morate držati svoj um otvoren za sljedeću veliku ideju, do sljedeće velike inovacije.”

Za njega, kreativnost uključuje mogućnost povezivanja dvije različite ideje ili koncepta. Potičući tu sposobnost, Chesky pokušava odvojiti vrijeme za skiciranje, crtanje ili dizajn nekoliko puta tjedno. Također čita redovito, čak i namjerno tražeći knjige i druge materijale koji naizgled nemaju nikakve veze s poslom. “Nastojim naučiti nešto novo svaki dan.” , kaže Brian Chesky.

U posljednje vrijeme bavi se umjetnošu Bonsai dizajna. To se može činiti nepraktičnim za izvršnog direktora, ali Chesky to ne smatra gubljenjem vremena. “Ne možete predvidjeti kako bi te stvari koje izgledaju smiješno nevažne mogu biti relevantne za vaš život“, kaže on.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije