Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Loši izbori: Kako je Magic Johnson ostao bez 5 milijardi dolara i Nike ugovora

„Sve što imamo u životu rezultat je naših odluka. Na kraju krajeva, svi se nadamo da su ovi izbori bili ispravni.”

Ovaj citat je jedna od poslovnih lekcija iz TV serije koju svaki tjedan objavljujemo na našim društvenim mrežama, a ovaj je rekao Fox Mulder u seriji ‘Dosjei X’.

Ono što bi danas mogao imati jedan od najboljih košarkaša u povijesti ove igre Irwin Magic Johnson je 5 milijardi dolara. Ali nema, jer je u jednom trenutku karijere napravio loš izbor.

Phil Knight i njegova ponuda

Taj loš izbor opisuje šesta epizoda HBO-ove serije ‘Age of Victory: Uspon dinastije Lakersa’ koja se emitira ovih dana. U svojoj ‘rookie’ sezoni Magic je bio okružen proizvođačima sportske opreme. Pogotovo tenisica. Među onima koji su mu prišli bili su Converse i Nike. Converse je ponudio novac – 100.000 dolara. Nike je imao zanimljiviju ponudu. Osnivač Phil Knight ponudio mu je jedan dolar po prodanoj tenisici kao i dionice tada mlade tvrtke. Magic je odabrao Converse.

Ono što serija naglašava je da su dionice Nikea tada vrijedile 0,18 dolara, a danas vrijede oko 134 dolara. Sada bi imovina slavnog košarkaša vrijedila 5,2 milijarde dolara više samo od dionica Nikea.

Magic: ‘Kakvu sam grešku napravio’

U emisiji s Ellen DeGeneres, Magic je priznao:

“Tada nisam znao ništa o dionicama – čovječe, kakvu sam grešku napravio. Još me to proganja.”

Johnson je napustio ugovor s Converseom tek 12 godina kasnije uz obrazloženje da nikada nije bio zadovoljan tim ugovorom i tom tvrtkom.

HBO-ova serija “Doba pobjede: Uspon dinastije Lakersa” prikazuje profesionalni i osobni život Los Angeles Lakersa iz 1980-ih, jedne od najboljih i najcjenjenijih sportskih dinastija, momčadi koja je obilježila svoje vrijeme na terenu i izvan njega. U glavnim ulogama John S. Riley, Jason Clark, Adrienne Brody, Quincy Isaiah, Sally Field, Jason Siegel i drugi, a nova epizoda dostupna je svakog ponedjeljka na HBO-u i njegovim platformama OD i Max.

Izvor:bonitet.com

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno