Financa
Digitalni poslovni portal

Mobitel u službi zdravlja!

Ne zahtijevaju dodatna ulaganja, mobitel ionako svi imamo, a mnoge su zdravstvene aplikacije besplatne.

Pedometar

Hodanje je jedan od najjednostavnijih načina za poboljšanje zdravlja srca, mozga i zglobova. Te se savjetuje hodati kad god možete jer je to bolje nego sjediti. Također postoje dokazi koji sugeriraju da bismo u danu trebali napraviti određeni broj koraka kako bismo izvukli najveću korist od ove aktivnosti. Koliko je to koraka, najbolje će vam pokazati pedometar koji instalirate na mobitel. Mobitel svi gotovo uvijek nosimo sa sobom pa je to praktičan način da mjerite broj koraka i potrudite se svakodnevno ostvariti cilj koji si zadate u aplikaciji. Pedometar će vas poticati da budete aktivniji, a većina besplatnih aplikacija za praćenje kretanja također prati vaše kalorije, prijeđenu udaljenost i vrijeme aktivnosti

ScanEat

Kupovina namirnica u današnje je vrijeme pravi izazov, tim više jer smo osvješteniji o važnosti unošenja zdravih i prirodnih sastojaka. Čitanje deklaracija na proizvodima često je demotivirajuće zbog nerazumljivosti, sitnih slova ili nepotpunih podataka. Besplatna hrvatska aplikacija ScanEat omogućuje korisnicima da skeniranjem barkoda s prehrambenog proizvoda saznaju sve informacije o njegovim sastojcima i nutrijentima. Te brzo provjere je li određeni proizvod siguran za njih. Nakon što instalira aplikacije, korisnik uređuje listu alergena i intolerancija, kroničnih bolesti te bira svoj odnos prema hrani životinjskog porijekla. Sukladno tome, aplikacija nakon skeniranja javlja postoji li smetnja u proizvodu prema odabranim postavkama, prilagodljiva je trudnicama i dojiljama, a dostupne su i obavijesti o povlačenju pojedinih proizvoda zbog zdravstvenog rizika.

TakeCare

Ova domaća aplikacija pomaže da se terapija koju je propisao liječnik uzme na vrijeme i pravilno, ali omogućuje i da se unesu vrijednosti različitih mjerenja poput krvnog tlaka, šećera u krvi, tjelesne mase ili, primjerice, razine boli kako bi se mogle pratiti na jednom mjestu i po potrebi pokazati liječniku. Nakon što preuzmete aplikaciju, bit će potrebno otvoriti korisnički račun, urediti profil i unijeti lijekove koje uzimate. Pri unosu lijeka definirate raspored uzimanja i doze te određujete kada želite da vas aplikacija obavijesti da je vrijeme za uzimanje lijeka. Zgodno je što kvačicom možete označiti da ste terapiju uzeli na vrijeme i tako se osigurati da je ne preskočite.

Naomi

Naomi je virtualna asistentica za mentalno zdravlje. Riječ je o hrvatskoj aplikaciji koja pomaže, smiruje, smanjuje zabrinutost, poboljšava raspoloženje i spavanje te povećava samopouzdanje. Aplikacija ima više od pedeset različitih tehnika koje pomažu kada smo u stresu i neugodnim stanjima. Unutar aplikacije svaki korisnik ima vlastiti korisnički profil u kojem se nalaze grafički prikazi njegova napretka i dnevnički zapisi koje redovito upisuje u različite dnevnike. Interaktivne vježbe koje sadrži Naomi temeljene su na znanstveno dokazanoj kognitivno-bihevioralnoj psihoterapiji.

Lumosity

Aplikacija koja vam pomaže da održite vitalnost mozga. Nudi više od četrdeset igrica namijenjenih aktivaciji različitih dijelova mozga i treniranju različitih kognitivnih vještina. Ako ste primijetili da u posljednje vrijeme slabije pamtite ili vam je sve teže rješavati i najjednostavnije probleme, pokrenite neki od personaliziranih programa treninga i svakodnevno vježbate svoj mozak.

Izvor: Živim.hr

 

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije