Financa
Digitalni poslovni portal

Nogometni klub Everton prodan američkoj tvrtki

Nogometni klub Everton prodan je američkoj tvrtki 777 Partners, objavio je ovaj prvoligaš.

Privatna kapitalna tvrtka preuzela je Major League Soccer klub od Farhada Moshirija u ugovoru navodno vrijednom više od 685 milijuna dolara.

Investicijski fond sa sjedištem u Miamiju priopćio je da je potpisao ugovor s britansko-iranskim milijarderom Moshirijem o preuzimanju njegovih 94,1 posto udjela u klubu.

“Uistinu smo ponosni na priliku da postanemo dio obitelji Everton kao skrbnici kluba. Smatramo privilegijom što možemo graditi na njegovom ponosnom naslijeđu i vrijednostima”, rekao je Josh Vander, osnivač i izvršni partner 777 Partnersa. .

777 Partners ima brojne klubove u svom portfelju, uključujući talijansku Genou i belgijski Standard Liege. Dok također imaju udjele u španjolskom klubu Sevilli i australskom A-ligašu Melbourne Victoryju.

Everton: Borba za opstanak

Moshiri, bivši dioničar Arsenala, prvi put je kupio 49,9% udjela u Evertonu 2016. Do siječnja 2022. povećao je svoj udio na 94,1% dokapitalizacijom od £100m.

No unatoč ulaganju gotovo 750 milijuna eura (799,65 milijuna dolara) u transfere za izgradnju momčadi, otkako je Moshirija došao. Everton se posljednjih godina borio za opstanak u ligi.

Everton je u svakoj od posljednje dvije sezone za dlaku izbjegao ispadanje. Trenutno je 18. na tablici bez pobjede u četiri utakmice ove sezone.

Izvor: bonitet

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije