Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Ova su poboljšanja spasila Google karte

Google je u nečemu bio vrlo uspješan tijekom 2023. godine, kada je u pitanju usluga Maps.

Google karte izvrstan su izvor informacija i podataka na koje se mnogi korisnici oslanjaju. To uslugu čini dragocjenom metom za prevarante, pošiljatelje neželjene pošte, lažne recenzije i kritike, što dovodi do stalne borbe sa zlonamjernim akterima.

Ipak, Google vjeruje da će uz pomoć umjetne inteligencije (AI) iz ove bitke izaći kao pobjednik. Tvrtka je objavila napredak u strojnom učenju kako bi se poboljšale karte tijekom 2023.

Tvrtka već dugo koristi strojno učenje za otkrivanje lažnih recenzija, ali s nadogradnjom 2023. tvrtka kaže da je uspjela ukloniti 45% više lažnih recenzija i ocjena sa svoje usluge karata u usporedbi s prošlom godinom.

Novi algoritam je to postigao tako što radi brže i ima duži domet za otkrivanje nepravilnosti. Osim toga, tvrtka je tužila neke velike prevarante tijekom 2023. godine, prenosi biznis.ba.

Tijekom 2024. očekuje se da će Google sa svojim automatiziranim alatima biti još uspješniji u borbi protiv prijevara i neželjene pošte na servisu Maps.

Google uvijek mora pružiti mogućnost borbe protiv lažnih tvrdnji. Uz 20 milijuna doprinosa dnevno kartama, vjerojatno će biti lažno pozitivnih rezultata. Kao i kod moderiranja Trgovine Play, Google se mora pobrinuti da ih je moguće identificirati i ponuditi rješenje.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno