Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Padaju cijene električnih automobila europskih proizvođača?

Stellantis i Renault poduzimaju odlučne korake kako bi se nosili s rastućom konkurencijom kineskih proizvođača automobila. Usmjeravaju svoje napore na smanjenje troškova proizvodnje električnih vozila. Ova strategija ima za cilj postizanje konkurentnih cijena i profitabilnih marži. Time bi se potaknula prodaja električnih vozila, koja se trenutno suočava s izazovima u Europi.

Izvori unutar automobilske industrije izvijestili su o planovima Stellantisa i Renaulta. Naglašavaju da je rast prodaje električnih vozila usporen zbog nedostatka infrastrukture za punjenje i visokih cijena ovih vozila. Ovi europski proizvođači automobila teže razviti pristupačnija električna vozila. I to kako bi privukli potrošače i ostvarili konkurenciju s vozilima koja koriste fosilna goriva.

Carlos Tavares, izvršni direktor Stellantisa, izrazio je svoju spremnost da brzo reagira na izazove. Napominje da bi, gledajući kratkoročno, mogao povećati prodaju električnih vozila spušanjem (prodajnih) marži. Ipak, upozorio je na turbulentnu godinu koja predstoji, ukazujući na potrebu za prilagodbama u strategiji suočavanja s dinamičnim tržištem električnih vozila.

Luca de Meo, izvršni direktor Renaulta, potvrdio je da svi proizvođači automobila teže smanjiti troškove proizvodnje električnih vozila. Kako bi postigli ravnotežu u cijenama s vozilima na konvencionalne pogonske sklopove. Ovo je ključni korak u ostvarivanju šire dostupnosti električnih vozila i jačanju njihove konkurentske pozicije na tržištu.

Očekuje se kako će daljnje inovacije i prilagodbe omogućiti ovim proizvođačima automobila da ojačaju svoje pozicije na tržištu električnih vozila i zadovolje rastuću potražnju potrošača za održivim prijevoznim rješenjima, prenosi Poslovni Puls.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno