Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

PlayStation 5 Pro – igranje uz osjetno povećanje performansi

Već nekoliko mjeseci kruže informacije kako Sony priprema PlayStation 5 Pro. Najnovije informacije dolaze od youtubera Moore’s Law is Dead. Prezentirao je interni Sonyjev dokument u kojem se navodi solidno povećanje performansi, uz bolji ray tracing.

Informacije su u početku djelovale nerealno, no kasnije ih je potvrdio Tom Henderson s portala Insider Gaming. Na temelju dokumentacije, PS 5 Pro će biti 45% brži u renderiranju igara od standardnog PS5 modela. Kada je riječ o performansama, PlayStation 5 Pro će imati 2-3 puta bolje ray tracing performanse. Ray tracing performanse treba biti i do četiri puta veće u odnosu na standardni PlayStation 5. Usporedbe radi, standardni PlayStation 5 ima 10,28 teraflopsa, dok će PS5 Pro navodno imati 33,5 teraflopsa. Ovo ukazuje na veće brzine i ukupno bolju grafiku u odnosu na standardni model.

Sony će navodno koristiti napredniju upscalling tehnologiju naziva PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), koja će koristiti umjetnu inteligenciju za povećanje rezolucije, što bi trebalo značiti podršku za 8K rezoluciju.

Prema Hendersonu, devkit modeli konzole otišli su u ruke first party studijima u rujnu prošle godine, dok su third party studiji dobili devkit modele u siječnju ove godine.

Lansiranje PS5 Pro modela je planirano za blagdane 2024. godine, no postoji mogućnost promjene datuma lansiranja zbog nedostatka igara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno