Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Prijenosom bogatstva milenijalci će postati ‘najbogatija generacija u povijesti’

Milenijalci su ljudi rođeni između 1981. i 2000. godine. I na putu su da postanu najbogatija generacija u povijesti. Obogatit će se, prije svega, zahvaljujući nasljeđivanju bogatstva od prethodnih generacija, objavila je globalna konsultantska kuća Knight Frank.

Konzultantska kuća ukazuje da će generacija milenijalaca profitirati od nenadanih prihoda u narednih 20 godina, zahvaljujući imovini koju su akumulirale prethodne generacije.

Distribucija bogatstva među generacijama će samo u Sjedinjenim Američkim Državama dovesti do transfera imovine u ukupnoj vrijednosti od 90.000 milijardi dolara, prognozira Knight Frank.

Istraživanje je pokazalo da 75% milenijalaca očekuje da će im se bogatstvo povećati 2024. Naspram 53% u generaciji baby boomera (oni rođeni između 1946. i 1964.). 56% u generaciji X (1965. do 1980.) i 69% u mlađoj generaciji Z.

Milenijalci čekaju na svoje nasljedstvo i u međuvremenu se suočavaju s mnogim ekonomskim šokovima. Počevši od krize 2008. godine preko pandemije do sadašnjih ratova u svijetu.

Ta generacija je potrošila veći dio svojih prihoda na visoke troškove stanovanja i teško može priuštiti vlastiti dom ili sačuvati novac za mirovinu.

Ekonomski uvjeti su potakli sliku da milenijalci troše svoj novac na luksuzan život. Obzirom da nemaju cilj štediti kako bi stekli imovinu.

Međutim, njihova buduća financijska situacija bit će određena svojevrsnom „lutrijom podjela“, odnosno nasljedstvom od prethodnih generacija, prenosi biznisinfo.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno