Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Rusija neće isporučivati ​​plin besplatno ako Zapad odbije rublju

Moskva razrađuje detalje o isporuci plina “neprijateljskim zemljama” za rublje, ali se neće baviti filantropijom ako Europa odbije platiti u ruskoj valuti, rekao je danas novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Kremlj je ranije objavio da je ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio da mu se izvješća o mjerama po tom pitanju dostave do 31. ožujka.

Peskov je rekao da su procedure nabave vrlo komplicirane i uključuju “isporuke, plaćanja, kao i usklađivanje stanja”, rekao je za rusku agenciju Tas.

“Trenutno se razvijaju svi modaliteti od strane nadležnih službi, s Gazpromom, nakon čega će biti definiran jasan vremenski okvir”, rekao je na pitanje što bi se točno trebalo provesti u ovom razdoblju.

Glasnogovornik Kremlja suzdržao se od iznošenja detalja o tome koje bi mjere Rusija mogla poduzeti ako Europa odbije platiti plin u rubljama.

“Ali plin sigurno nećemo isporučivati ​​besplatno, to je sigurno. U našoj situaciji teško je moguće i razumno baviti se filantropijom”, rekao je.

Prethodno je Putin tražio da se plaćanje za isporuku plina “neprijateljskim zemljama” prebaci u rublju, rekavši da Moskva neće prihvatiti plaćanja prema tim sporazumima u, kako je rekao, diskreditiranim valutama, uključujući dolare i eure.

Izvor: Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno