Financa
Digitalni poslovni portal

Ruski VTB očekuje dobit u tekućoj godini

Ruska banka VTB mogla bi ovu godinu zaključiti s neto dobiti od 420 milijardi rubalja (4,4 milijarde dolara). S informacijom se pohvalio glavni izvršni direktor Andrej Kostin, nakon gubitka u 2022. godini.

Planiramo dobit na kraju godine od preko 400 milijardi rubalja, vjerojatno oko 420 milijardi rubalja“, rekao je Kostin prema izvješću ruske novinske agencije TASS, dodajući da bi viši iznos predstavljao rekord za VTB. Do razdoblju do kraja godine neto dobit trebala bi iznositi oko 20 milijardi rubalja.

U kolovozu bi, prema dosadašnjim preliminarnim očekivanjima, trebala iznositi oko 26 milijardi rubalja“, izjavio je Kostin. U srpnju iznosila je 35,6 milijardi rubalja, prema međunarodnim računovodstvenim standardima. VTB je prošlu godinu zbog sankcija zaključio s gubitkom od rekordnih 612,6 milijardi rubalja. Banka će ovogodišnju dobit iskoristiti za obnavljanje kapitala, objavio je Kostin, dodavši i da su spremni uložiti do bilijun rubalja u državni dug s promjenjivom kamatnom stopom, navodi Reuters.

Izvor: HrPortfolio

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije