Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Ryanair najbrže rastuća zrakoplovna kompanija u regiji

Ryanair, Air Serbia, Pegasus Airlines, easyJet i Wizz Air imat će najviše kapaciteta ove ljetne sezone u odnosu na prošlu među avioprijevoznicima na tržištima bivše Jugoslavije.

Budući da ljetna sezona 2024. počinje za nešto više od mjesec i pol dana, 30. ožujka, mnogi prijevoznici tek trebaju dovršiti svoje planove.

Međutim, postojeće razine kapaciteta i promjene daju dobar pokazatelj tko će dodati najviše mjesta. I stoga ponuditi najviše kapaciteta u usporedbi s prošlom godinom.

Irski Ryanair prednjači

Na prvom mjestu je irski niskotarifni prijevoznik Ryanair. On će ovog ljeta biti najbrže rastuća aviokompanija u regiji. Prijevoznik će dodati nevjerojatnih 1,4 milijuna sjedala. Gotovo 50% više nego u ljeto 2023.

Dolazi to u trenutku kada se niskotarifni prijevoznik ovog ljeta priprema otvoriti novu bazu u Dubrovniku. Kao i pokrenuti nove letove iz Zadra, Zagreba i Sarajeva.

Ryanair će u nadolazećoj ljetnoj sezoni najviše raspoloživih kapaciteta imati na liniji Zagreb – London Stansted. Zatim na liniji Memmingen – Banja Luka, potom Dubrovnik – Stansted i Dubrovnik – Dublin.

Na drugom mjestu je Air Serbia, koja će ovog ljeta svojoj mreži dodati gotovo 390.000 dodatnih mjesta na temelju postojećeg rasporeda. Rast je uglavnom rezultat povećanja frekvencija na brojnim rutama, kao i više od desetak destinacija pokrenutih tijekom druge polovice prošlog ljeta koje su u mreži od početka ove sezone.

Ukupno će se kapacitet povećati za 11,3 posto u odnosu na prošlu godinu.

Ta aviokompanija ima najviše sjedišta na linijama između Beograda i Tivta, a slijede linije iz glavnog grada Srbije za Podgoricu, zatim Pariz, kao domaćin Ljetnih olimpijskih igara 2024. godine, te Zürich, pišu Ex-Yu Aviation News.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno