Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Sony: pad dobiti 7 posto; prodaja PlayStationa 5 nije dostigla cilj

Sony je u utorak izvijestio o padu godišnje dobiti od 7% u fiskalnoj godini 2023. Tvrtka je za dlaku promašila prognozu prodaje svoje vodeće konzole PlayStation 5 za cijelu godinu.

Evo kako je Sony prošao u ožujskom kvartalu u odnosu na konsenzusne procjene LSEG-a:

  • Prihod: 3,5 bilijuna jena (22,4 milijarde dolara) naspram očekivanih 2,89 bilijuna jena. To predstavlja porast od 14% u odnosu na prethodnu godinu – ali prvi pad od Sonyjeva rujanskog kvartala 2020., prema podacima LSEG-a.
  • Operativna dobit: 229,4 milijarde jena naspram očekivanih 236,81 milijarde jena. To označava skok od 57% u odnosu na prethodnu godinu.

Japanski gaming div izvijestio je o prihodima od 13 trilijuna u 2023. Što je povećanje od 19% u odnosu na prethodnu godinu.

Međutim, Sonyjeva operativna dobit za cijelu godinu iznosila je 1,2 trilijuna jena. Što je pad od 7% u odnosu na prethodnu godinu.

Sony je za dlaku promašio svoj revidirani cilj pada prodaje PlayStationa 5, piše CNBC. Tvrtka je rekla da je prodaja njihove vodeće konzole iznosila ukupno 20,8 milijuna u fiskalnoj godini 2023.

To je nešto niže od revidiranog cilja od 21 milijun jedinica koji je Sony dao investitorima u veljači. Prije toga, tvrtka je prognozirala da će se njihova konzola PS5 prodati u 25 milijuna jedinica tijekom cijele godine.

Sony očekuje još slabiju prodaju od 18 milijuna jedinica svog PS5 u godini koja završava u ožujku 2025., rekao je izvršni direktor tvrtke.

Sony je u ponedjeljak najavio promjenu uprave u svojoj jedinici za igre Sony Interactive Entertainment (SIE). Pri tome će privremeni izvršni direktor odjela Hiroki Totoki postati predsjednik poslovanja.

Dugogodišnji Sonyjevi rukovoditelji Hideaki Nishino i Hermen Hulst imenovani su izvršnim direktorima Platform Business Group odnosno Studio Business Group. Radi se o dva potpuno nova odjela SIE-a.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno