Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Steve Strauss otkriva: 5 tajni biznisa koje vam nijedna poslovna škola neće reći

Steve Strauss je među mnogim poslovnim stručnjacima koji dijele svoje uvide o vođenju biznisa. Ipak, nije nepravedno primijetiti da se ističe među ostalima u toj zajednici poslovnih stručnjaka. Često ističe svoj jedinstveni pristup poslovanju i poduzetništvu, kako za sebe tako i za svoje poslovne poduhvate.


Možda me možete smatrati jednim od tih kritičara i komentatora koji uživaju u poetskom izražavanju. Da, priznajem, možda je to sve malo previše poetski, posebno kada govorim o prednostima poduzetništva. No, to činim jer i dalje duboko vjerujem da pokretanje posla donosi veliku radost u životu.

Steve Strauss

Što to škole kriju od vas?

Strauss je ostvario impresivnu karijeru, a fascinantno je pregledati listu tvrtki s kojima je surađivao ili kojima je prodao svoje poslovne poduhvate. Pokrenuo je četiri kompanije, od kojih su tri postale izuzetno uspješne. Dvije je prodao, dok je za jednu platio Marku Cubanu.

Nedavno je Steve Strauss objavio intrigantan tekst, koristeći svoj prepoznatljivi “lirski” stil pisanja. On je sažeto i atraktivno obradio ključne segmente svakog poslovanja o kojima se obično ne raspravlja u poslovnim školama ili na fakultetima.

“Ovo su pet ključnih informacija koje nitko neće spomenuti u poslovnim školama. Nikada ne otkrivaju sve”, kazao je.

Koje su ključne informacije koje je Strauss istakao kao izuzetno važne za uspjeh u poslu, a koje se obično ne uče u školama?

Steve Strauss istaknuo je pet ključnih točaka koje se ne uče u poslovnim školama, pa čak ni u uglednim institucijama poput Harvarda. Ove informacije su vitalne za uspjeh u poslovanju, a Strauss ih je sumirao na sljedeći način:

Potrebno je više novca nego što mislite

  • Generiranje profita zahtijeva kapital. Prvo pitanje koje treba postaviti je: Kako doći do potrebnih sredstava?
  • Tipični izvori uključuju vlastiti kapital, sredstva od prijatelja i obitelji, kreditiranje i štednju.
  • Bankama je u interesu da pozajme novac, posebno ako imate čvrst poslovni plan i strukturu.
  • Teško je precizno odrediti koliko novca je potrebno za pokretanje posla, ali trebate imati dovoljno sredstava za pokriće početnih troškova, kupovinu inventara i promociju.

Očekujte probleme i neočekivane izazove

  • U poslovnom svijetu su problemi, greške i nepredviđene situacije neizbježni.
  • Ovo je još jedan razlog zašto će troškovi biti veći nego što ste prvobitno planirali.

Druga točka odnosi se na digitalnu sferu poslovanja.

Da biste postigli uspjeh, važno je da kombinirate svoje poduzetničke vještine sa digitalnim umijećem. Imati kvalitetnu web stranicu i aktivnu prisutnost na društvenim mrežama je ključno od samog početka.

“Otvorite naloge na svim relevantnim društvenim platformama. Ako možete, usavršite vještine u kreiranju kratkih video sadržaja jer su oni sadašnjost, ali i budućnost poslovnog marketinga. Digitalni svijet se brzo mijenja, stoga je važno da budete stalno informirani o novim trendovima. Korisnih aplikacija ima dosta, pa odaberite one koje će vam najviše koristiti. Možda će biti potrebno angažirati nekoga tko je stručan u novim tehnologijama”, navodi Strauss.

Bit će vam potrebno još vještina

Naravno, vaše vještine i stručnost će biti od suštinskog značaja na početku. Međutim, bit će vam potrebno da obavljate više različitih uloga jer će resursi i podrška biti ograničeni kad započinjete. Na primjer, važno je usavršiti računovodstvo kao korisnu vještinu. Također, marketinške vještine trebaju biti visoko na listi prioriteta.

Kupci su od vitalnog značenja od samog početka.

U ranim fazama vašeg poslovanja, vaši najbliži mogu biti jedini koji znaju za njega. Kako biste privukli nove kupce, ključno je proaktivno promovirati vašu kompaniju i angažirati se u marketinškim aktivnostima.

Prije nego što zapravo započnete s poslovanjem, važno je da širite svijest o svojoj kompaniji. Aktivno promovirajte svoje poslovanje, a zatim nastavite s promocijom kako bi privukli pažnju što većeg broja ljudi.

Važno je osigurati više izvora za privlačenje novih kupaca.

  • Započnite tako što ćete se obratiti svim svojim poznanicima. To je jedan način.
  • Drugi izvor su vaša web stranica, X, LinkedIn i Instagram.
  • Treći izvor su marketinške aktivnosti i odnosi s javnošću.
  • Četvrti izvor je plaćeni marketing po kliku.

Preporučuje se da razmislite o najmanje pet dodatnih strategija koje će privući nove kupce.

Budite izuzetno strpljivi!

Sve će ovo zahtijevati određeno vrijeme.

“Niti je Rim izgrađen za jedan dan, niti će vaš biznis biti. Neće se dogoditi ni za mjesec dana, a kamoli preko noći. Vođenje posla zahtijeva vjeru i istrajnost. Nemojte odustajati. Nastavite da se trudite i uporno radite. Pronađite radost u procesu. Budite inovativni. Uzmite vremena za opuštanje i rekreaciju. Držite se svoje strategije i sanjajte dalje!” – zaključuje Steve Strauss punom podrškom.

Izvor: bonitet.com

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno