Financa
Digitalni poslovni portal

Sting prodao autorska prava za basnoslovan iznos

Britanski glazbenik Sting je saopćio da je prodao sve svoje pjesme, odnosno prava na svoju glazbu, uključujući solistički i materijal grupe “The Police”.

Sting je glazbu prodao izdavačkoj kući Universal Music Group (UMG) za gotovo 300 miliona dolara, a kako je saopćio, namjera mu je bila da svoje životno djelo povjeri u sigurne ruke.

Sting je genijalac u pisanju pjesama, njegova glazba prožima globalnu kulturu. Čast nam je što nas je odabrao kao izdavača, a njegov rad kao tekstopisca i izvođača će ostati dio Universal Music Group“, izjavio je direktor UMG-a Sir Lucian Grainge.

Sir Lucian Grainge - Universal Studio CEO
Sir Lucian Grainge – Universal Music Group CEO

On je dodao da se osjeća privilegiranim zbog suradnje sa Stingom, koja traje duže od 20 godina, te da je oduševljen što je ta suradnja proširena.

“Tijekom svoje karijere sam uživao u dugoj i uspješnoj suradnji s UMG-om kao svojim izdavačkim partnerom pod Lucianovim vodstvom, tako da se činilo prirodnim da ujedinim sve u jedan dom kojem vjerujem dok se vraćam u studio spreman za novo poglavlje. Izuzetno mi je važno da moj rad ima dom u kojem će biti cijenjen i poštovan, ne samo da povezuje postojeće dugogodišnje fanove na nove načine, nego i da moje pjesme predstavi novoj publici, glazbenicima i generacijama”, kazao je Sting.

Sting – Englishman in New York

Točan iznos transakcije nije objavljen, ali se vjeruje da je riječ o sumi između 250 i 300 miliona dolara. To je najveći ugovor otkako je UMG kupio katalog Boba Dylana 2020. godine.

Sting je napisao hitove za “The Police” poput pjesama “Every Breath You Take’” i “Roxanne”, a nakon toga je od 1985. godine počeo graditi uspješnu solo karijeru.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije