Financa
Digitalni poslovni portal

Umirovljenike čekaju dvije povišice u 2022. godini

Travanj će umirovljenicima u Bosni i Hercegovini donijeti oko 5 posto veće mirovine kroz usklađivanje, a uskoro će im mirovine biti i izvanredno povećane pa ih stoga čekaju dvije “povišice”. Lani su ostali bez usklađivanja, ali i traženog povećanja mirovina, a Federacija im je isplatila tek dva simbolična covid dodatka.

No, oštri pregovori s Vladom i sveopća pobuna preko tamošnjeg umirovljeničkog Saveza u konačnici su se ipak isplatili. Mirovine u BiH tako bi mogle biti povećane ukupno za oko deset posto u 2022. godini, iako nije poznato koliko će izvanredno povećanje iznositi.  Ono će bit moguće izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju koje se očekuju uskoro. Pregovara se i o zasebnom rastu minimalnih mirovina. Nakon usklađivanja od 5 posto, najniža mirovina trebala bi iznositi 401,28 konvertibilnih maraka, odnosno 19 konvertibilnih maraka više.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije