Financa
Digitalni poslovni portal

Twitter će korisnicima naplaćivati dvofaktorsku autentifikaciju

Nakon što su u studenom “pauzirali” Blue, Twitter je priopćio da će samo korisnicima koji plaćaju dopustiti korištenje tekstualnih poruka kao metodu dvofaktorske autentifikacije (2FA) kako bi osigurali svoje račune.

Nakon 20. ožujka samo pretplatnici Twitter Bluea moći će koristiti tekstualne poruke kao dvofaktorsku metodu autentifikacije.

Objava na Twitteru

Dvofaktorska provjera autentičnosti, namijenjena za veću sigurnost računa, zahtijeva od vlasnika računa korištenje druge metode provjere autentičnosti uz lozinku. Twitter dopušta 2FA putem tekstualne poruke, aplikacije za autentifikaciju i sigurnosnog ključa, piše CNBC.

Tvrtka vjeruje da 2FA temeljen na telefonskom broju zlorabe “loši glumci”, prema objavi na blogu od srijede na koju je tweet tvrtke povezivao.

Plava kvačica, dosad besplatna za verificirane račune političara, poznatih ličnosti, novinara i drugih javnih osoba, sada je otvorena za sve koji su spremni platiti.

Prošlog mjeseca Twitter je objavio da će pretplatu na Twitter Blue za Android koštati 11 dolara mjesečno, isto kao i za pretplatnike na iOS.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije