Financa
Digitalni poslovni portal

Vanjski dug BiH smanjen na 9,7 milijardi BAM

Vanjski dug Bosne i Hercegovine neznatno je smanjen u prvom tromjesečju i iznosi 9,67 milijardi konvertibilnih maraka (što je 4,96 milijardi EUR). Vanjski dug Republike Srpske iznosi oko 4,13 milijardi KM i manji je za 32,1 milijun KM nego na kraju prošle godine. Istovremeno, Federacija BiH je povećala vanjski dug za 5,4 milijuna KM i na kraju prvog tromjesečja iznosi oko 5,42 milijarde KM. Dug Brčko distrikta je 47,2 milijuna KM, a institucija BiH 62,9 milijuna KM, piše srpskainfo. Sve razine vlasti u BiH su u prvom tromjesečju servisirali ukupno 174,1 milijun KM inozemnih obveza.

Portal financa.ba je istražio, kakva je situacija u susjeda. Vanjski dug Republike Hrvatske iznosi 45,7 milijardi EUR. Srbija je na 30,1 milijardu EUR vanjskog duga. Dug Crne Gore iznosi 4,09 milijardi EUR.
Sjeverne Makedonije je dužna 7,1 milijardu EUR. Slovenci koji su najduže u Europskoj Uniji,a imaju vanjski dug u iznosu 50,8 milijardi EUR.

Kao što se da primjetiti Hrvatska, Slovenija i Srbija imaju znatno veće vanjske obveze, od ostatka susjeda iz nekadašnje zajedničke države.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije