Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Kako pravilno puniti svoj pametni telefon i produžiti mu životni vijek

Svakodnevno punimo svoj pametni telefon. To je rutina za većinu ljudi. Ipak, mnogi i dalje čine pogreške koje mogu oštetiti uređaj i smanjiti njegovu trajnost.

Suvremeni telefoni gotovo uvijek koriste litij-ionske baterije, koje su efikasne zbog svoje veličine i prilagodljivosti. Ali imaju i svoja ograničenja prenosi tportal. Na primjer, nije preporučljivo potpuno isprazniti ih ili ih ostavljati priključenima na punjač nakon punjenja, jer to može postupno smanjiti njihov ukupn kapacitet.

Preporučljivo je izvaditi mobitel iz struje čim baterija dosegne 100 posto. Većina mobitela danas automatski zaustavlja punjenje nakon što se baterija napuni. Ali sigurnije je dotok struje prekinuti ručno.

Punjenje mobilnog uređaja na mjestu s visokom temperaturom

Punjenje mobilnog uređaja na mjestu s visokom temperaturom može uzrokovati sigurnosne probleme i negativno utjecati na njegove tehničke karakteristike. Stoga je važno izbjegavati držanje uređaja ispod jastuka ili na krevetu tijekom punjenja, jer posteljina može povećati temperaturu uređaja i dovesti do pregrijavanja, što može imati ozbiljne posljedice, uključujući rizik od požara. Preporučuje se punjenje na ravnoj površini poput noćnog ormarića.

Korištenje jeftinih alternativnih kabela i utikača

Kabele i utikače za pametne telefone često je lako izgubiti i zamijeniti novima. Međutim, važno je biti oprezan prilikom odabira, jer najjeftiniji dodaci mogu uzrokovati sporije punjenje, zagrijavanje i potencijalni rizik od požara. Preporučljivo je koristiti proizvode originalnog proizvođača ili renomiranih marki radi sigurnosti i boljih performansi.

Nabavka aplikacija koje obećavaju uštedu baterije

Takve aplikacije obično nisu vrijedne rizika ili truda jer ne pružaju značajnu pomoć u upravljanju trajanjem baterije, kao što to čine već ugrađene aplikacije, ali mogu predstavljati sigurnosni rizik zbog mogućnosti pristupa hakerima i drugim zlonamjernim osobama.

Istovremeno punjenje i streaming sadržaja na pametnom telefonu

Jedan od glavnih rizika pri punjenju mobitela je pregrijavanje. Zato je najbolje izbjegavati intenzivne aktivnosti poput gledanja HD videa ili igranja zahtjevnih igara dok se uređaj puni.

Uređaj nemojte koristiti dok se puni.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno