Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Honda obustavlja proizvodnju u dvije tvornice u Kini

Japanska Honda Motor zatvorit će tvornicu u Kini i zaustaviti proizvodnju vozila u drugoj tvornici, priopćio je u četvrtak proizvođač automobila. Honda pokušava započeti proizvodnju više električnih vozila usred jake konkurencije kineskih marki.

Honda će u listopadu zatvoriti tvornicu kojom upravlja kroz svoje zajedničko ulaganje (JV) s kineskim državnim proizvođačem automobila Guangzhou Automobile Group, rekao je glasnogovornik tvrtke.

Proizvođač automobila napravio je limuzinski model Accord u tvornici koja je otvorena prije gotovo dva desetljeća i ima godišnji proizvodni kapacitet od 50.000 vozila.

Honda će od studenog pauzirati proizvodnju u još jednoj tvornici u Kini. Ta tvornica posluje putem zasebnog zajedničkog poduzeća s Dongfengom, rekao je glasnogovornik. Dodao je da tvornica ima godišnji proizvodni kapacitet od 240.000 vozila.

Honda nastoji optimizirati svoju proizvodnju u Kini s promjenama, rekao je glasnogovornik. Dodao je da se suočava s teškim uvjetima na kineskom automobilskom tržištu, najvećem na svijetu.

Godišnji proizvodni kapacitet tvrtke u Kini smanjit će se na 1,2 milijuna vozila s 1,49 milijuna kao rezultat zastoja, dodao je glasnogovornik.

Planira vratiti na 1,44 milijuna vozila pokretanjem proizvodnje u dvije tvornice električnih vozila. Tvornice trenutno gradi putem svojih zajedničkih poduzeća s GAC-om i Dongfengom. Tvrtka planira započeti proizvodnju u obje nove tvornice kasnije ove godine, piše Seebiz.

Kineski proizvođači automobila napravili su veliki napredak u pridobivanju domaćih potrošača jeftinim vozilima s puno softvera.

Honda i Nissan Motor su među japanskim markama za koje je Kina bila povijesno snažno tržište. Ali sada doživljavaju veliki udarac zbog uspona domaćih proizvođača automobila.

Nissan i Honda rekli su u ožujku da razmatraju strateško partnerstvo za suradnju na proizvodnji komponenti za EV i umjetne inteligencije u automobilskim softverskim platformama.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno