Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

SK Hynix gradi tvornicu čipova vrijednu 6,8 milijardi dolara

Div memorijskih čipova SK Hynix u petak je objavio da planira uložiti 9,4 trilijuna korejskih wona (6,8 milijardi dolara) u izgradnju nove tvornice za proizvodnju poluvodiča u Južnoj Koreji, središtu za čipove.

Tvornica za proizvodnju bit će izgrađena u južnokorejskom Yongin Semiconductor Clusteru južno od glavnog grada Seula, gdje vlada želi izgraditi golemi kompleks proizvodnje čipova.

Ovo će biti prvi proizvodni pogon SK Hynixa, s početkom izgradnje u ožujku sljedeće godine i završetkom projekta u svibnju 2027.

Južnokorejski SK Hynix jedan je od tri najveća svjetska proizvođača memorijskih čipova koji se koriste u svemu. Od prijenosnih računala do poslužitelja, piše CNBC. Nedavno je tvrtka postigla uspjeh sa svojom memorijom velike propusnosti koju isporučuje Nvidiji.

Ranije ove godine, SK Hynix izdvojio je 120 trilijuna wona za izgradnju 4 tvornice u klasteru Yongin. Preostala tri bit će postavljena naknadno.

Agresivno ulaganje naglašava nastojanje i SK Hynixa i južnokorejske vlade da zadrže vodeću poziciju zemlje u području memorije. Što je važno za aplikacije umjetne inteligencije. Seul je uložio milijarde dolara u potporu svojim poslovima s poluvodičima — tehnologiju koju vlade sve više smatraju strateškom.

Južna Koreja također je dom Samsunga, najvećeg svjetskog proizvođača memorijskih čipova.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno