Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Cijene nekretnina u Njemačkoj rasle za 2,4 posto

Cijene nekretnina u Nemačkoj porasle su u svim segmentima po prvi put za oko dvije godine u drugom tromesečju. Potaknute su nižim troškovima zaduživanja i nedostatkom novih stanova.

Cijene stanova i obiteljskih kuća u periodu završenom 30. lipnja porasle su za 2,4 posto. rast u usporedbi s prvim kvartalom porasle su za dva posto. Ukoliko se analizira njemački indeks nekretnina koji je u četvrtak objavio Kiel-ski institut za svjetsku ekonomiju.

Cijene kuća u kojima živi više obitelji porasle su za 4,4 posto, piše Bloomberg. Ipak, cijene nekretnina i dalje su niže u odnosu na isti period prije godinu dana, pokazao je indeks.

„Preokret na tržištu nekretnina je počeo“, rekao je autor izvješća u Institutu Kiel Jonas Zdrzalek u saopćenju. Dodao je da „velika neizvesnost u posljednjih nekoliko godina i mjeseci očito splašnjava. Također, mogućnost smanjenja kamatnih stopa stabilizira tržište“.

Aktivnost na njemačkom tržištu nekretnina i dalje je prigušena. Iako je broj poslova sa stambenim nekretninama u drugom kvartalu blago porastao, i dalje je na nižem nivou od prosječnog, prema Institutu Kiel.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno