Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Sony najavio nadograđeni PlayStation 5 Pro kako bi potaknuo poslovanje

Sony je u utorak najavio PlayStation 5 Pro, nadograđenu verziju svoje igraće konzole koja će biti lansirana 7. studenog po cijeni od 700 dolara.

Dolazak Sonyjeve osvježene PS5 konzole dolazi usred globalnog pada prodaje konzola. U kolovozu je Sony izvijestio da je u prvom fiskalnom kvartalu prodao 2,4 milijuna jedinica svoje konzole PlayStation 5. Što je pad u odnosu na 3,3 milijuna u istom razdoblju prije godinu dana, piše CNBC.

PS5 Pro će imati nadograđenu grafičku karticu sa 67% više računalnih jedinica od trenutnog standardnog modela PS5, rekao je Sony. Što će omogućiti do 45% brže renderiranje igranja. Sony je također reklamirao nove mogućnosti umjetne inteligencije koje poboljšavaju grafiku s oštrijom jasnoćom slike i detaljnijim vizualnim prikazima.

PS5 Pro ima “napredno” praćenje zraka, tehniku ​​u računalnoj grafici koja simulira kako se svjetlost odbija od reflektirajućih površina.

Sony je rekao da PS5 Pro ima 2-terabajtni solid-state disk, veći od posebno izrađenog 825 GB solid-state diska koji se nalazi u PS5. Dolazi sa Sonyjevim bežičnim kontrolerom DualSense i podrškom za Wi-Fi 7. Ultra HD Blu-ray Disc Drive će se prodavati zasebno.

Sony je rekao da će nekoliko igara imati oznaku “PS5 Pro Enhanced” sa značajkama koje rade na novoj konzoli. Primjeri uključuju “Alan Wake 2,” “Assassin’s Creed Shadows,” “Demon’s Souls,” “Dragon’s Dogma 2,” “Final Fantasy 7 Rebirth,” “Gran Turismo 7,” “Hogwarts Legacy,” “Horizon Forbidden West,” “ Marvelov Spider-Man 2”, “Ratchet & Clank: Rift Apart” i “The Last of Us Part II Remastered.”

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno