Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Trump sutra lansira World Liberty Financial kripto platformu

Kripto projekt Donalda Trumpa World Liberty Financial pokrenut će se 16. rujna, najavio je bivši predsjednik i republikanski predsjednički kandidat.

U video snimku od 12. rujna objavljenom na X, Trump je rekao da će ići uživo na platformu kako bi pokrenuo projekt koji kontroliraju njegovi sinovi Donald Jr. i Eric Trump.

“Prihvaćamo budućnost s kriptovalutom i ostavljamo spore i zastarjele velike banke iza sebe”, rekao je.

Trump je ranije objavio nekoliko zagonetnih postova o World Liberty Financial-u. Nejasno ga pozicionirajući kao decentraliziranu financijsku (DeFi) platformu za zaduživanje i financiranje.

Bijela knjiga je objavila da će projekt omogućiti korisnicima da pohranjuju novac u digitalni novčanik. Nude sustav kreditnog računa, pozajmljuju od ili pozajmljuju gotovinu drugima i koriste tokene za ulaganje u imovinu poput kriptovaluta. Neprenosivi token upravljanja je također spomenut kao dio platforme. Izjave World Liberty Financiala takođe sugeriraju da želi proširiti uporabu stabilnih kovanica vezanih za američki dolar u DeFi-ju.

Zajedno sa bikovskim komentarima o stabilnim coinima, projekat je zadirkivao partnerstvo i saradnju sa DeFi protokolom Aave. Ovo ukazuje da će World Liberty Financial biti izgrađen na Ethereum blockchainu. Trump je osigurao snažnu potporu unutar kripto zajednice otkako je obećao da će podržati industriju ako ponovno bude izabran za predsjednika u studenom.

On je obećao jasnije propise i rekao da će otpustiti predsjednika Komisije za vrijednosne papire i burze Garyja Genslera. Zamjera mu što je poduzeo mjere protiv više velikih kripto kompanija.

Postoji li sukob interesa?

Osjećaji oko World Liberty Financial-a su pomiješani. Neki dovode u pitanje Trumpovu odluku da pokrene projekt dok se istovremeno kandidira za predsjednika. Budući da bi projekt trebao početi živjeti 50 dana prije izbora. Nic Carter, Trumpov pristalica i partner Castle Island Ventures, rekao je za Politico 6. rujna da je projekt bio “ogromna greška”.

“Izgleda da Trumpov uži krug samo unovčava njegovu odnedavnu ljubav prema kriptovalutama na neki naivan način”, rekao je. “Iskreno, izgleda da troše mnogo energije koja je do sada izgrađena s industrijom.” Oni koji su povezani s tim poduhvatom suočili su se s napadom hakera i prevaranta.

Prevaranti su također uspjeli hakirati X naloge Donaldove snahe Lare i njegove kćerke Tifani Tramp 4. rujna. Postavljajući lažne linkove za koje se tvrdi da su povezani sa World Liberty Financial.

Dana 30. koloovoza, zvanična World Liberty Financial Telegram grupa morala je osuditi seriju lažnih oglasa i poklona pokušavajući da profitira od pompe oko projekta.

Dana 8. koloovoza, Eric Trump je morao pojasniti da memecoin Restore the Republic (RTR) nije povezan sa World Liberty Financial. Podsjećamo, narastao je za 155 milijuna dolara u roku od nekoliko sati od svog debija, piše Kripto.ba.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno