Srijeda, 25 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Zaha Hadid Architects i Epic Games: Nova era urbanog dizajna u Fortniteu

Zaha Hadid Architects, u suradnji s Epic Games, predstavili su parametrijsku verziju Londona pod nazivom Re: Imagine London u igri “Fortnite”.

Igrači “Fortnitea” imaju mogućnost stvaranja vlastite parametrijske arhitekture koristeći unaprijed dizajnirane module. Mogu kombinirati ove module za izgradnju građevina smještenih u blizini poznatih znamenitosti, kao što su Katedrala svetog Pavla, Tate Modern i Shakespeare’s Globe Theatre.

“Iskustvo omogućava brzo istraživanje opcija kroz angažirani pristup, istražujući složene urbane uvjete za zajedničko građenje u suvremenom kontekstu.” istaknuli su iz Zaha Hadid Architects, prenosi Poslovni Plus.

Sadržaj gradnje u Re: Imagine London razvijen je kao unaprijed sastavljene prostorne scene različitih razmjera. Ovaj dizajn izražava arhitektonske, geometrijske i prostorne značajke u skladu s našim prethodnim radovima, a također doprinosi planiranju i svijesti o konstrukcijskim rješenjima.

Zaha Hadid Architects iskoristili su Unreal Editor za Fortnite (UEFN) od Epic Games za razvoj Re: Imagine London. Cilj im je dodati obrazovnu komponentu igri i pokazati praktične arhitektonske primjene UEFN-a.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno