Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Američki Citigroup nadmašio očekivanja

Citigroup je u utorak izvijestio o rezultatima trećeg kvartala koji su premašili očekivanja Wall Streeta, uz rast investicijskog bankarstva i upravljanja imovinom. Međutim, banka je izdvojila više novca kako bi nadoknadila potencijalne gubitke po kreditu.

Dionice banke, kojima se trgovalo u porastu prije otvaranja tržišta, nedavno su pale za 1,6%.

Evo što je tvrtka izvijestila u usporedbi s onim što su analitičari Wall Streeta koje je anketirao LSEG očekivali:

  • Zarada po dionici: 1,51 USD u odnosu na očekivanih 1,31 USD
  • Prihod: 20,32 milijarde dolara naspram očekivanih 19,84 milijarde dolara

Odjel za bankarstvo Citigroupa izvijestio je o porastu prihoda od 18% u odnosu na prethodnu godinu, predvođen porastom od 31% u ogranku investicijskog bankarstva. Prihod od bogatstva porastao je za 9%, piše CNBC.

Neto dobit pala je na 3,2 milijarde USD, ili 1,51 USD po dionici, s 3,5 milijardi USD, ili 1,63 USD po dionici, godinu ranije. Na zaradu je utjecao viši trošak kredita, uključujući neto povećanje od 315 milijuna dolara Citijevih naknada za kreditne gubitke.

Prihodi su porasli za 1% na 20,32 milijarde dolara s 20,14 milijardi dolara prije godinu dana.

Prihodi od dioničkih tržišta porasli su 32% u odnosu na prethodnu godinu, ali su prihodi od fiksnih prihoda pali za 6%.

Smanjenje banke

Izvršna direktorica Citigroupa Jane Fraser preuzela je dužnost u ožujku 2021. i tijekom svog mandata usredotočila se na smanjenje banke. To uključuje smanjenje globalne prisutnosti Citigroupa i otpuštanje radnika.

“Ovaj kvartal sadrži višestruke dokaze da se krećemo u pravom smjeru i da naša strategija dobiva na snazi, uključujući pozitivnu operativnu polugu za svako od naših poduzeća, dobitke udjela i rast naknada”, rekla je Fraser u objavi zarade.

Citijev neto prihod od kamata pao je 3% u odnosu na prošlu godinu na 13,4 milijarde dolara kako se marža smanjila. Neto prihod od kamata iznosio je 11,96 milijardi dolara. Isključujući tržišno poslovanje, što je također pad u odnosu na godinu prije. Citi je rekao da očekuje da će netržišna metrika biti otprilike ista u četvrtom kvartalu kao u ovom razdoblju.

Citigroup je smanjio troškove za 2% na godišnjoj razini. Rekao je da očekuje da će troškovi za cijelu godinu odgovarati smjernicama od 53,5 do 53,8 milijardi dolara, isključujući neke regulatorne troškove.

Dionice Citigroupa porasle su više od 28% od početka godine do ponedjeljka, nadmašivši i S&P 500 i financijski sektor.

Druge velike banke koje su do sada objavile rezultate za treći kvartal također su nadmašile očekivanja dobiti.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno