Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Goldman Sachs zabilježio odlične rezultate u trećem kvartalu

Goldman Sachs nadmašio je procjene dobiti i prihoda u trećem kvartalu zahvaljujući dobrim rezultatima trgovanja dionicama i poslovanja investicijskog bankarstva.

Evo što je tvrtka izvijestila:
  • Zarada: 8,40 USD po dionici naspram 6,89 USD procjena LSEG-a
  • Prihod: 12,70 milijardi dolara naspram procijenjenih 11,8 milijardi dolara

Banka je rekla da je dobit porasla 45% u odnosu na prethodnu godinu na 2,99 milijardi dolara, ili 8,40 dolara po dionici, dok su prihodi porasli 7% na 12,7 milijardi dolara.

Dionice Goldmana porasle su oko 2% u ranom trgovanju.

Tijekom protekle dvije godine, pooštrena kampanja Federalnih rezervi stvorila je ne baš idealno okruženje za investicijske banke poput Goldmana. Sada kada Fed smanjuje svoju referentnu stopu, Goldman je u poziciji da ima koristi jer korporacije koje su čekale sa strane da steknu konkurente ili prikupe sredstva počnu djelovati, a rastuće vrijednosti jačaju njegov posao upravljanja imovinom i imovinom.

Izvršni direktor David Solomon naveo je “poboljšanje operativnog okruženja” dok je u utorak hvalio rezultate svoje tvrtke.

Trgovanje dionicama bilo je ekstrem u ovom kvartalu, bilježeći povećanje prihoda od 18% na 3,5 milijardi dolara, više od pola milijarde dolara više od procjene StreetAccounta od 2,96 milijardi dolara. Tvrtka je navela snažne rezultate u trgovanju derivatima i gotovinom.

Prihodi od trgovanja fiksnim prihodima pali su 12% u odnosu na prethodnu godinu na 2,96 milijardi dolara, malo iznad procjene StreetAccounta od 2,91 milijarde dolara, zbog usporavanja kamatnih proizvoda i roba.

Prihodi investicijskog bankarstva skočili su 20%

Prihodi investicijskog bankarstva skočili su 20% na 1,87 milijardi dolara, nadmašivši procjenu od 1,62 milijarde dolara, zahvaljujući jačanju preuzimanja duga i vlasničkog kapitala. Banka je rekla da se njen zaostatak za ugovore na čekanju povećao i u odnosu na prethodnu godinu i u drugom kvartalu.

Tvrtkin odjel za upravljanje imovinom i bogatstvom također je pomogao da nadmaši očekivanja. Tamošnji prihod skočio je za 16% na 3,75 milijardi dolara, premašivši procjenu StreetAccounta od 3,58 milijardi dolara zbog rastućih naknada za upravljanje i dobitaka od ulaganja.

Prošli tjedan konkurentski JPMorgan Chase postavio je visoka očekivanja s boljim od očekivanih rezultatima trgovanja i investicijskog bankarstva, čimbenicima koji su pomogli banci da dostigne više procjena zarade.

Wells Fargo također je premašio procjene zahvaljujući svom odjelu investicijskog bankarstva.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno