Utorak, 22 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Netflix se pohvalio dobrim financijskim rezultatima, pa najavio poskupljenja

U proteklom tjednu Netflix je objavio financijsko izvješće za treži kvartal, a sve je prošlo u vrlo pozitivnom ozračju. Američka streaming kompanija najavila je povećanje očekivanih profitnih marži za sljedeću godinu. Izvjestili su Wall Street o prihodima od 9,83 milijardi dolara u protekla tri mjeseca, što je premašilo očekivanja tamošnjih analitičara.

Ukupan broj pretplatnika tog servisa došao je do 282,7 milijuna. Wall Street je očekivao 281,7 milijuna za promatrano razdoblje. Samo u protekla tri mjeseca dobili su novih 5,1 milijun pretplatnika. Prognoze Netflixa za buduće razdoblje također su optimistične, a o tome je pisala Financa. Kompanija predviđa prihode od 10,13 milijardi dolara za četvrto tromjesečje ove godine. Dok za 2025. godinu očekuju prihod u rasponu od 43 do 44 milijarde dolara. Sve to poguralo im je cijenu dionica po objavi poslovnog izvješća za oko 5% prema gore.

Povećanje pretplate za neke zemlje

Stroži pristup prema dijeljenju lozinki još im se, dakle, jednom pokazao kao dugoročno izvrstan potez. Nastavili su s rastom broja plaćenih pretplata. Netflixu, kako se čini, ništa ne može naštetiti u poslovnom smislu, pa tako istodobno s objavom pozitivnih rezultata započinje i novi val poskupljenja pretplate. Ona će ovog puta zahvatiti Japan, Bliski istok, Afriku i dijelove Europe, što je najavljeno prošloga mjeseca.

Na našem kontinentu u ovom valu poskupljuju pretplate u Italiji i Španjolskoj, gdje će poskupljenje iznositi jedan euro za pretplatu Standard (umjesto 12,99 koštat će 13,99 eura), odnosno dva eura za Premium (sa 17,99 cijena raste na 19,99 eura). Najjeftiniji paket, onaj s oglasima i inače vrlo popularan u cijelom svijetu, također će na navedenim tržištima poskupjeti s 5,49 na 6,99 eura.

U Bosni i Hercegovini zasad nema najave o poskupljenju, pa osnovni paket i dalje košta 4,99 eura, pretplata Standard je 7,99, a najskuplja Premium opcija 9,99 eura na mjesec. Za naše tržište još uvijek nije dostupna opcija osnovne pretplate s reklamama, kao niti doplata za dodatne članove obitelji, koji ne žive u istom kućanstvu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno