Financa
Digitalni poslovni portal

Amazon planira otpustiti više od 18.000 radnika

Nakon što je vijest o otpuštanjima procurila u javnost, Jassy je u objavi na internetskoj stranici Amazon-a potvrdio spekulacije, poručivši da će razgovori s pogođenim radnicima početi 18. siječnja, pri čemu će im se i pružiti pomoć u vidu otpremnine, kao i podrška pri pronalaženju drugog posla.

Otkazima će u najvećoj mjeri biti pogođeni odjeli internetske trgovine (Amazon Stores) I za upravljanje ljudskim resursima, rekao je.

Ta kompanija sa sjedištem u Seattleu u studenom je počela otpuštati radnike u odjelu za uređaje, prenosi N1. Izvor je tada rekao Reutersu da se cilja na otpuštanje 10.000 radnika.

Amazon globalno zapošljava više od 1,5 milijuna radnika. Drugi je po veličini privatni poslodavac u SAD-u, a priprema se za vjerojatno usporavanje poslovnog rasta. Razlog je sve veća inflacija koja prisiljava poduzeća i potrošače na smanjivanje potrošnje.

Prema najavljenom, Amazon će ukinuti više radnih mjesta nego druge velike kompanije. To će predstavljati brz zaokret za trgovca koji je prethodnih mjeseci udvostručio gornju granicu osnovne plaće u tvrtki kako bi se kvalitetnije natjecao za talente, piše Reuters.

Naime, uoči očekivane recesije i zbog slabijih poslovnih rezultata, ranijih mjeseci otpuštanja su već između ostalih najavili Meta, vlasnica Facebooka, koja je rekla da će otpustiti više od 11.000 radnika, Microsoft je objavio da će ih otpustiti oko tisuću, a u masovna otpuštanja je već krenula i društvena platforma Twitter.

 

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije