Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Američki milijarderi prodaju (vlastite) dionice na veliko – zašto?

Američki milijarderi prodaju dionice na veliko. Ovo izaziva strah od potencijalne financijske katastrofe. Sve ovo može biti slučajnost, ali ipak, nije s goreg usporediti nedavne odlive novca najbogatijih ljudi na svijetu.

Jeff Bezos, treći najbogatiji čovjek (iza Bernarda Arnauta i Elon Musk-a) iz Louis Vuittona – samo ovog mjeseca je istovario 8,5 milijardi dolara u dionice Amazona.

Mark Zuckerberg – četvrti najbogatiji čovjek na svijetu je prodao oko 1,4 milijuna dionica Meta u vrijednosti od oko 638 ​​milijuna dolara.

Jamie Dimon, predsjednik i izvršni direktor JPMorgan-a, prošli tjedan je zaradio 150 milijuna dolara, Ovo je prva prodaja dionica, od kada je preuzeo većinsko vlasništvo u banci prije skoro dva desetljeća.

Za nekoliko dana, Leon Black iz Apollo Global Management-a također je prodao vlastite dionice prvi put u povijesti. Izgubivši 173 milijuna dolara u vlastitoj kompaniji poslije 34 godine. Walmart-ova obitelj Walton prodala je 1,5 milijardi dolara za tjedan dana, čime je ukupan prihod od prodaje dostigao 2,3 milijarde dolara od prosinca.

Ove serije transakcija obavljene su u roku od nekoliko tjedana jedna od druge. Ovo je izazvalo sumnje, ali i strah među analitičarima. Eksperti su ovaj tjedan stvorili teoriju da bi prodaja mogla biti rezultat predstojećih izbora. Analitičari podsjećaju da su gotovo svi indeksi na Wall Street-u na rekordnim razinama svih vremena.

Ukoliko gledate u čarobnu kuglu i gledate što bi se moglo desiti sa našom politikom u narednih godinu dana, okolnosti su prilično dobre trenutno. Tržišta su porasla.” – rekao je za Fortune krajem prošlog mjeseca konsultant za financijske Alan Johnson.

Zaposleni u kompaniji Johnson Associates sa sjedištem na Manhaten-u sugeriraju da bi prodaja mogla biti rezultat potencijalno nestabilnog pada. A investitori očekuju da ć se poklopiti s predstojećim općim izborima.

S obzirom da se naša politika i sve drugo odvija geopolitički, možda neće biti tako dobro za godinu ili dvije.

Alan Johnson, konultant za financije u kompaniji Johnson Associates

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno