Financa
Digitalni poslovni portal

Benetton preuzima Atlantiju

Talijanska obitelj Benetton i američki investicijski fond Blackstone dali su ponudu za preuzimanje kompanije Atlantia za 63 milijarde dolara. Atlantia je je talijanska holding kompanija aktivna u sektoru infrastrukture, uključujući autoceste, infrastrukturu zračnih luka i usluge prijevoza.

Ističući privlačnost infrastrukturnog sektora, navedeni bi ugovor u ovoj godini bio druga najveća transakcija na svijetu nakon Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda u vrijednosti od 69 milijardi dolara.

Alessandro Benetton, predsjednik holding firme Edizione, rekao je da je jedan od ciljeva očuvanje integriteta Atlantie i njenog talijanskog identiteta, dodajući da su u Blackstoneu pronašli dugogodišnjeg suinvestitora i partnera. Edizione posjeduje trećinu dionica Atlantije.

Ponuda najavljuje novu fazu za Atlantiu koja prodaje svoju domaću kćerku firmu za gradnju autocesta kako bi povukla crtu pod sporom izazvanim smrtonosnim rušenjem vijadukta 2018. godine

Prodajom će se smanjiti Atlantijin dug od 38,6 milijardi eura, a u njenu će blagajnu donijeti 8 milijardi eura.

Benetton i Blackstone izjavili su da će ponuditi 23 eura po dionici, premiju od 24,4 posto na cijenu dionice.

Premija raste kada se uzme u obzir da će ulagači koji ponude svoje dionice i dalje dobiti predloženu dividendu od 0,74 eura po dionici.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije