Financa
Digitalni poslovni portal

BiH se nalazi na 95. mjestu svjetske startup scene

U svom istraživanju “Startup Ecosystem Report“, StartupBlink u obzir uzima kako opće stanje startup ekosustava u pojedinoj zemlji, tako i startup centre, ali i područja u kojima je zemlja bolje ili lošije rangirana u odnosu na druge.
U istraživanju i razvoju, vladini programi favoriziraju velike kompanije, a suradnja između sveučilišta i industrije je ograničena, stoji u komentaru istraživanja.
Bosanskohercegovački start-up ekosustav nalazi se na 95. mjestu u svijetu, unatoč padu od čak deset mjesta u odnosu na godinu ranije. Rezultat je to istraživanja koje svake godine provodi tvrtka StartupBlink. Također se navodi da je BiH na 23. mjestu start up scene, te je u usporedbi s 2021. godinom jedno mjesto lošija.

startup - ilustracija
startup – ilustracija

U svom opisu StartupBlink navodi da je Bosanskohercegovački startup ekosustav novo središte inovacija. Kada su gradovi u pitanju, na BH start-up sceni jedino je navedeno Sarajevo, koje je na listi gradova idelanih za start up scenu rangirano na 895. mjestu, saznaje financa.ba

Na samoj listi se nalazi 9 startup-ova u Bosni i Hercegovini, 5 coworking prostora, bez ijednog aceleratora. Na start up listi nalaze se sljedeći projekti:

Kada su u pitanju coworking prostori sljedećih 5 se nalazi na listi:

  • Smart office Coworkin u Banja Luci
  • BRDO Coworking space u Tuzli
  • Networks u Sarajevu
  • NEST71 u Sarajevu
  • NEST387 u Bijeljini

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije