Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Binance preuzima konkurentski FTX

Binance se prometnuo u glavnog kripto konsolidatora usred javnih napetosti s konkurentskim FTX-om.

“Danas poslijepodne, FTX je zatražio našu pomoć. Postoji značajna kriza likvidnosti”, tvitao je u utorak izvršni direktor Binancea CZ. “Kako bismo zaštitili korisnike, potpisali smo neobvezujuće pismo namjere, s namjerom da u potpunosti preuzmemo http://FTX.com i pomognemo u pokrivanju krize likvidnosti. Provest ćemo punu [due diligence] u narednim danima.”

Tweet CEO a Binancea CZ a
Tweet CEO a Binancea CZ a

Kriza likvidnosti u FTX-u — koji je 2022. otkupljivao problematične kripto platforme — nagovještava potencijalnu prodaju kriptovaluta za jačanje financija, prenosi Seebiz.

“Stvari su se zaokružile, a http://FTX.com prvi i posljednji investitori su isti: postigli smo dogovor o strateškoj transakciji s Binanceom” tvitao je osnivač i izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried (SBF).

Kripto tržište jučer je doživjelo žestoku rasprodaju, iako su se navečer stvari pomalo vratile u kakvu-takvu normalu. Bitcoin je također porastao nakon što je bio pod pritiskom prije nego što je pao na novu najnižu razinu u posljednje dvije godine – 17.300 dolara.

“Strateška transakcija” slijedi dane turbulencija za FTX i njegovu srodnu trgovačku tvrtku, Alameda Research — obje osnovane iu većinskom vlasništvu Bankman-Frieda — s FTX-ovim tokenom (FTT) koji je pao za 58% u posljednja 24 sata.

Ovo je vrlo dinamična situacija i mi procjenjujemo situaciju u stvarnom vremenu. Binance ima diskrecijsko pravo povući se iz dogovora u bilo kojem trenutku”, dodao je CZ. “Očekujemo da će FTT biti vrlo volatilan u nadolazećim danima kako se stvari budu razvijale.”

Manja kripto imovina povezana s Alamedom, trgovačkom tvrtkom u vlasništvu Sama Bankman-Frieda iz FTX-a, pretrpjela je veće gubitke. FTX token (FTT), izvorni token FTX platforme za trgovanje, potonuo je za 76,5%. Token je vezan za Ethereumovog konkurenta Solanu, čiji je veliki pokrovitelj Alameda, izgubio je 28,4%.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno