Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin je opet iznad 70.000 dolara

Čini se da se ljubitelji bitcoin-a oglušuju na prošlotjedni odliv iz američkih burzovnih fondova. Stoga se najvrijednija kriptovaluta ponovo popela iznad 70.000 dolara.

Većina digitalne imovine bila je vrijednija u ponedjeljak. Bitcoin je trgovanje završio na 70.682 dolara, te je ostvario rast od skoro 8 posto. Ovo je prvi put da je bitcoin bio iznad 70.000 dolara u više od tjedan dana. Eter je porastao za oko pet posto, dok su Solana i Dogekoin porasli za nešto više od 4 posto.

Gotovo 900 miliona dolara povučeno je iz tih ETF-ova prošli tjedan. Odražavajući kontinuirane odlive iz Grayscale Bitcoin Trusta kao i umjerenost u pretplatama za ponude BlackRock Inc. i Fidelity Investment. Grupa od 10 fondova proživjela je jedan od najgorih tjedana u godini otkako su pokrenuti u siječnju.

Nova potražnja Bitcoin ETF-ova bila je glavna pokretačka snaga iza povijesnog porasta najveće kriptovalute ove godine. Snažni prilivi u fondove podstakli su optimizam oko eksponencijalnog rasta klase imovine šireg kruga ulagača. Međutim, preveliki odlivi prošle sedmice podstakli su više zaštite među trgovcima od nižih cijena, kao i značajne likvidacije u okladama na bikovske financijske poluge na kripto terminskom tržišt, pišu Nezavisne.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno