Financa
Digitalni poslovni portal

Bosch ulaže još 250 milijuna eura u proizvodnju poluvodiča

Njemačka tehnološka tvrtka Bosch jučer je najavila da će u domaću proizvodnju čipova u gradu Reutlingenu uložiti dodatnih 250 milijuna eura, proširujući kapacitete u razdoblju globalne nestašice ključnih komponenti za autoindustriju, prenosi SEEbiz.

Kompanija je već najavila da će ove godine uložiti oko 400 milijuna eura u vlastitu proizvodnju čipova u Dresdenu i Reutlingenu u matičnoj Njemačkoj i u malezijskom Penangu, podsjeća agencija Dpa.

Tome sada valja dodati najnovije planirano ulaganje u proširenje tvornice u Reutlingenu za 3.600 četvornih metara do 2025. godine, objavili su iz Boscha.

“Ovo ulaganje koristit će našim klijentima i pomoći u globalnoj krizi u opskrbi poluvodičima”, izjavio je u utorak izvršni direktor njemačke kompanije Stefan Hartung.

Kriza u opskrbi poluvodičima i drugim elektroničkim komponentama stvara velike probleme mnogim sektorima, posebno automobilskoj industriji, i ograničava proizvodnju.

Hartung je naglasio da ne očekuje smirivanje problema u opskrbi prije iduće godine.

Nedavno smo prenijeli kako EU želi smanjiti ovisnost od Kine, Tajvana i SAD-a po pitanju proizvodnje čipova. Ovo je zasigurno jedan korak naprijed.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije