Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Goldman Sachs ulaže u Rimac Grupu pola milijarde EURa

Rimac Grupa prikupila je 500 milijuna eura u novom investicijskom krugu, čime je tržišna vrijednost kompanije premašila dvije milijarde eura. Ključni novi ulagači su SoftBank Vision Fund 2 te Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial. Mate Rimac i dalje posjeduje najveći udio u kompaniji.
Rimac Grupa ima većinsko vlasništvo u Bugatti Rimcu s 55 posto udjela dok je ostalih 45 posto u vlasništvu Porschea. Rimac Technology je nedavnim izdvajanjem postao potpuno neovisna tvrtka u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe

Rimac Grupa je preko svoje tvrtke kćeri Rimac Technology poznata kao tehnološki partner globalnih automobilskih proizvođača, onih koje je odabiru za razvoj i proizvodnju baterijskih sustava visokih performansi, električnih pogonskih sklopova, elektroničkih sustava i komponenti korisničkog sučelja.

Rimac Automobili zaposlenici
Rimac Automobili zaposlenici

U studenom 2021. uspješno je provedeno spajanje divizije za hiperautomobile – Rimac Automobili – s brendom Bugatti Automobiles. Oba brenda sada posluju u sastavu kompanije Bugatti Rimac, vodećeg svjetskog proizvođača hiperautomobila visokih performansi.
Najnovija ulaganja odražavaju uspjeh Rimac Grupe u razvoju i isporuci sustava za električna vozila visokih performansi, ali i u vlastitom razvoju hiperautomobila. Prikupljeni kapital prvenstveno će biti iskorišten za daljnji razvoj kompanije Rimac Technology u području proizvodnje velikih serija za globalne automobilske proizvođače, piše tportal.

Na temelju znanja stečenih razvojem električnog hiperautomobila Rimac Nevera, Rimac je razvio širok raspon proizvoda i usluga za cijeli proces od koncepta do serijske proizvodnje raznih ključnih elemenata električnih i hibridnih automobila. Rimac Technology već je ušao u partnerstvo s mnogim globalnim brendovima, među kojima su Porsche, Hyundai, Automobili Pininfarina, Koenigsegg i Aston Martin.
Rimac Technology povećava svoje proizvodne kapacitete i završava izgradnju novog Rimac Kampusa. Kada dostigne svoj pun kapacitet u Kampusu, Rimac Technology moći će proizvoditi desetke tisuća komponenti godišnje, u rasponu od hibridnih baterijskih sustava do cijelih platformi za druge proizvođače.

Rimac Kampus bit će sjedište Bugatti Rimca, kompanije koja upravlja brendovima hiperautomobila Bugatti Automobiles i Rimac Automobili, ali i proizvodna lokacija za hiperautomobil Nevera – najsnažniji serijski automobil na svijetu.

Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe, istaknuo je da imaju ambiciozne planove rasta u sljedeće dvije godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno