Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Izrada strategije za male poduzetnike u FBiH

Na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Vlada FBiH je, 3. veljače, donijela odluku kojom se pokreće proces izrade Strategije razvoja male privrede FBiH u periodu od 2022. do 2027. godine.

Strategija je integrirani, multisektorski strateški dokument Federacije BiH koji definira politike razvoja sektora malog poduzetništva, strateške ciljeve i prioritete koji predstavljaju putokaz za sveukupni društveni razvoj.

U procesu izrade ovog dokumenta bit će primjenjivana načela razvojnog planiranja i upravljanja razvojem iz člana 4. Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji. Strategija će biti u skladu sa razvojnim pravcima definisanim u Strategiji razvoja FBiH 2021-2027. godina, kao i drugim relevantnim strateškim dokumentima FBiH, dokumentima relevantnim za proces europskih integracija i drugim međunarodno preuzetim obavezama Bosne i Hercegovine, uključujući i Agendu 2030 koju je donijela Generalna skupština UN-a.

Nositelj izrade Strategije razvoja je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, a sudionici su nadležne institucije FBiH, županije i jedinica lokalne samouprave, predstavnici poduzetnika i obrtnika, te socio-ekonomski partneri. Ministarstvo će, primjenom otvorenog metoda koordinacije i poštujući princip horizontalne i vertikalne koordinacije, formirati radno tijelo za izradu Strategije, saopćeno je iz Vlade FBiH. Rok za izradu Strategije je devet mjeseci.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno