Financa
Digitalni poslovni portal

Izrada strategije za male poduzetnike u FBiH

Na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Vlada FBiH je, 3. veljače, donijela odluku kojom se pokreće proces izrade Strategije razvoja male privrede FBiH u periodu od 2022. do 2027. godine.

Strategija je integrirani, multisektorski strateški dokument Federacije BiH koji definira politike razvoja sektora malog poduzetništva, strateške ciljeve i prioritete koji predstavljaju putokaz za sveukupni društveni razvoj.

U procesu izrade ovog dokumenta bit će primjenjivana načela razvojnog planiranja i upravljanja razvojem iz člana 4. Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji. Strategija će biti u skladu sa razvojnim pravcima definisanim u Strategiji razvoja FBiH 2021-2027. godina, kao i drugim relevantnim strateškim dokumentima FBiH, dokumentima relevantnim za proces europskih integracija i drugim međunarodno preuzetim obavezama Bosne i Hercegovine, uključujući i Agendu 2030 koju je donijela Generalna skupština UN-a.

Nositelj izrade Strategije razvoja je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, a sudionici su nadležne institucije FBiH, županije i jedinica lokalne samouprave, predstavnici poduzetnika i obrtnika, te socio-ekonomski partneri. Ministarstvo će, primjenom otvorenog metoda koordinacije i poštujući princip horizontalne i vertikalne koordinacije, formirati radno tijelo za izradu Strategije, saopćeno je iz Vlade FBiH. Rok za izradu Strategije je devet mjeseci.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije