Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Jedan od najbogatijih Europljana svoje bogatstvo ostavlja radniku

Vijest da milijarder i nasljednik poznatog modnog brenda Hermes želi posvojiti radnika i ostaviti mu sve što ima liči na lažnu vijest koja se pojavljuje kao plod mašte.

No, iako neobična, ova odluka francuskog milijardera ipak je očekivana.

Nicolas Puech, osamdesetogodišnji Francuz i nasljednik brenda Hermès, odlučio je svoje bogatstvo ostaviti jednom od svojih zaposlenika, prenosi biznisinfo.

Naime, najveći pojedinačni dioničar poznate luksuzne modne kuće, vrijedne 11,2 milijarde dolara, nema ni partnericu ni djecu, a njegova marokanski vrtlar (41) po svemu sudeći najbliža mu je osoba.

Puech, koji je potomak petog koljena Thierryja Hermesa, osnivača luksuzne modne marke, svog vrtlara smatra “svojim djetetom” i želi posvojiti odraslog muškarca. Vijest o tome prenijeli su svjetski mediji, uključujući CNN, Guardian itd.

„Posvojiti odraslu osobu nije lako, ali je moguće“, objasnio je Philippe Kanel, porezni odvjetnik iz Lausanne, te dodao: „Prema ugovoru o nasljeđivanju, posvojeno dijete treba dobiti 50 posto ostavine, dok ostalih 50 posto išao bi u temelj. Ugovor o nasljeđivanju u Švicarskoj je način da riješite svoje nasljedstvo, ne oporukom, već ugovorom koji potpisujete s drugim nasljednicima”.

Pokreće se proces posvajanja

Marokanac koji je u početku radio kao vrtlar za francuskog milijardera, kasnije je postao njegov pomoćnik i na kraju upravitelj njegovih rezidencija. Za razliku od svog poslodavca, vrtlar ima suprugu koja je iz Španjolske i kuha, te dvoje djece, koji su osamdesetogodišnjaku “kao obitelj”, navodi se.

Iako nije u krvnom srodstvu s četveročlanom obitelji, Puech ih smatra svojim potomkom te je, prema informacijama ženevskog tiska, odlučio pokrenuti proces posvajanja u Valaisu.

Postupak je u tijeku i kada se dovrši, Marokanac će postati zakoniti sin i nasljednik s pristupom barem polovici golemog bogatstva Nicolasa Puecha. Inače, iako sve ovo zvuči velikodušno, kosi se s prethodnim Puechovim obećanjem da će novac donirati zakladi od javnog interesa sa sjedištem u Ženevi, koju je on osnovao, prenosi B92.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 9 do 10 milijardi švicarskih franaka, odnosno između 9,4 i 10,4 milijarde eura. Puech, koji živi u Švicarskoj, navodno je već poduzeo korake za preraspodjelu svog bogatstva i angažirao je odvjetnike da mu pomognu u tom procesu.

Puesh je također jedan od najbogatijih ljudi u Švicarskoj, a živi u luksuznoj vili u La Foulyju, općini sa 66 stanovnika. U međuvremenu, dok traje sudski postupak, njegov se zaposlenik već obogatio za dvije vile, jednu na obali Ženevskog jezera i drugu u Marakešu, obje vrijedne najmanje pet milijuna dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno