Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Map2Earn – model spajanja stvarnog i virtualnog svijeta

Map2Earn je revolucionarni ekonomski model orijentiran na Metaverse. Naime, ovaj model omogućuje da ljude skeniraju fizičke lokacije i zgrade za 3D mapiranje, te zarađuju tokene. Blockchain podtiče razvoj novih i često nepredvidivih tržišta i ekonomija vođenih potražnjom za inovacijama. Od neviđenih mehanizama crowdfunding kampanja do modela igranja za zaradu (P2E) i modela premjesti za zaradu (M2E). Decentralizirane tehnologije nude nove načine zarade i zabave, kao nikada prije.

Map2Earn – što je to

Nova stvar koja se pojavila na tržištu, a predstavlja tehnološku inovaciju i revoluciju je Map2Earn. Trend u nastajanju i brzom razvoju koji se vrti oko ekonomskog modela koji potiče ljude da skeniraju fizičke lokacije i zgrade za 3D mapiranje. Iako ovo još nije neovisno tržište, Map2Earn može igrati ključnu ulogu u proširenoj stvarnosti i Metaversu. Oba su tržišta vrijedna više milijardi dolara i očekuje se da će se brzo proširiti u narednim godinama. Neki analitičari očekuju da će Metaverse tržište premašiti granicu od 1 bilion dolara do 2030. godine. Tržište AR-a (proširena stvarnost) i virtuelne stvarnosti moglo bi do tada porasti na oko 500 milijardi dolara.

Što Map2Earn čini drukčijim

Komparativna prednost Map2Earn-a je pristupačna tehnologija koja se može koristiti za interakciju. Slični trendovski ekonomsko virtualni modeli, kao što su P2E i M2E, zahtijevaju više truda. Map2Earn može jednostavno nagraditi korisnike koji koriste vlastiti mobilni telefon za nekoliko snimaka dok šetaju, idu na posao ili putuju radi zabave.

Zahvaljujući Map2Earn, blockchain i Metaverse projekti sa velikim zajednicama mogu izgraditi detaljne 3D mape fizičkog svijeta i pružiti jedinstvena AR i Metaverse iskustva, navodi Kripto.ba. Trenutno, jedan od problema s većinom projekata virtuelnog svijeta je taj što je GPS preciznost ograničena i to u najboljem slučaju unutar šest metara. Osim toga, gotovo je nemoguće smjestiti AR sredstva u zatvorenom prostoru. Super detaljna mapa napravljena sa funkcijom Map2Earn može povećati preciznost lokalizacije na samo 20 cm. To bi moglo omogućiti kreatorima da preciznije nametnu AR sredstva na postojeće zgrade, zidove ili statue, stvarajući iskustva koja prije nisu bila moguća.

U ranoj fazi iskoristite veću mogućnost zarade

Ovo je relativno nov koncept i još uvijek nije tako popularan. Dolazi veću mogućnostima za generiranje prihoda za korisnike koji mogu doprinijeti u ranoj fazi kreiranja mape.

Na korisniku je zadatak da pronađe originalne Metaverse i AR projekte koji kreiraju detaljne mape implementacijom Map2Earn modela. Jedan od najboljih primjera danas je OVER, decentralizovana blockchain infrastruktura za AR Metaverse. Platforma spaja fizički i virtuelni svijet kako bi pružila jedinstvena AR iskustva, otvarajući vrata višestrukim slučajevima korištenja.

Metaverse je potaknut svojim izvornim tokenom sa oznakom OVR. Vlasnici mogu koristiti token da kupe OVRLand, šestougaoni komad zemlje od 300 kvadratnih metara koji je mapiran 1:1 na stvarnu geografsku lokaciju i predstavljen je nezamjenjivim tokenom.

Budućnost Map2Earn-a

OVER je pokrenuo Map2Earn Beta program u prosincu 2022. godine. Radi se o konceptu u nastajanju i očekuje se da će ga implementirati drugi AR i Metaverse projekti koji žele osnažiti svoje zajednice uz povećanje preciznosti geolokalizacije.

Preciznost nove funkcije lokalizacije omogučit će kreatorima da povežu specifična digitalna iskustva sa fizičkim objektima, uključujući zgrade, zidove i statue. Može se oživjeti statua zahvaljujući 3D animaciji ili se mogu implementirati jedinstvena iskustva na svakom katu višekatnice kao dio AR putovanja.

Map2Earn je moćan model spreman da pomogne u spajanju fizičkog i virtualnog svijeta ubrzanim tempom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno