Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Milijarder Paul Tudor Jones smatra bitcoin pametnom investicijom danas

Investitor milijarder Paul Tudor Jones rekao je za CNBC da je izuzetno teško vrijeme biti investitor u rizičnu imovinu. Nalazimo se usred eskalacije geopolitičkih napetosti i teške financijske situacije u SAD.

Paul Tudor Jones je osnivač i glavni investicijski direktor Tudornvestmenta. Smatra da je stvarno izazovno vrijeme željeti biti ulagač u američke dionice upravo sada. Dodao je da je SAD vjerojatno u najslabijoj fiskalnoj poziciji od Drugog svjetskog rata s dugom u BDP-u od 122 posto.

Za Paul Tudor Jones-a bitcoin i zlato poželjniji

U intervjuu za CNBC, rekao je da je rat Izraela i Hamasa donio najopasnije i najizazovnije geopolitičko okruženje. To bi moglo stvoriti značajno tržišno okruženje s velikim oprezom prema riziku. “Ne mogu voljeti dionice, ali volim bitcoin i zlato”, rekao je Paul Tudor Jones, prenosi Lider.

Ovaj milijarder je okrivio povećanje kamatnih stopa i galopirajuće dugove za američke financijske probleme. Kamatne stope trenutno iznose 5,5 posto, dok je nacionalni dug na rekordnih 33,5 bilijuna dolara, s milijardama dolara koje se gomilaju svaki dan.

Kako troškovi kamata rastu u SAD-u. Ulazite u ovaj začarani krug, gdje više kamatne stope uzrokuju veće troškove financiranja, uzrokuju veće izdavanje duga, što uzrokuje daljnju likvidaciju obveznica, što uzrokuje više stope, što nas dovodi u neodrživu fiskalnu poziciju.

Paul Tudor Jones

Investitor milijarder bio je bitcoin bik posljednje tri godine. Otkrivajući da je uložio jedan do dva posto svoje imovine u bitcoin u 2020. godini. Sljedeće godine rekao je da želi pet posto alokacije u bitcoin. Tijekom bear marketa 2022.-2023. zadržao je afinitet prema imovini.
“To je jedina stvar u kojoj ljudi ne mogu prilagoditi ponudu. Zato se držim toga. Uvijek ću se držati toga. To je samo mala diverzifikacija u mom portfelju” – objasni je Jones u svibnju.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno