Financa
Digitalni poslovni portal

Musk namjerava peterostruko povećati prihod Twittera na 26,4 milijarde dolara do 2028.

Planira se smanjenje prihoda od oglašavanja, uz povećanje prihoda od pretplate.

Elon Musk nastoji povećati godišnji prihod Twittera na 26,4 milijarde dolara do 2028., u odnosu na 5 milijardi dolara prošle godine, izvijestio je u petak New York Times, pozivajući se na plan koji je najbogatiji čovjek svijeta predstavio investitorima.

Oglašavanje će pasti na 45% ukupnog prihoda pod Muskom, s oko 90% u 2020., generirajući 12 milijardi dolara prihoda u 2028., dok se očekuje da će pretplate doprinijeti još 10 milijardi dolara, prema izvješću.

Šef Tesle također ima za cilj povećati novčani tok Twittera na 3,2 milijarde dolara 2025. i 9,4 milijarde dolara 2028. godine, izvještava NYT, citirajući prezentaciju.

Musk je prošlog mjeseca sklopio dogovor o kupnji Twittera za 44 milijarde dolara u gotovini, u potezu kojim će preuzeti kontrolu nad platformom društvenih medija sa milijunima korisnika.

Milijarder je obećao da će revitalizirati tvrtku i proširiti broj korisnika suzbijanjem spama i smanjenjem količine moderiranja sadržaja kako bi omogućio više “slobode govora”.

Musk će biti privremeni CEO Twittera

Nakon sklapanja ugovora, očekuje se da će Musk postati privremeni CEO Twittera, objavio je Reuters u četvrtak.

Musk predviđa da može povećati prosječni prihod Twittera po korisniku na 30,22 dolara u 2028. s 24,83 dolara prošle godine, dodaje se. Također očekuje da će Twitter do 2025. imati 11.072 zaposlenika, u odnosu na oko 7.500.

Očekuje se da će prihod od Twitter Bluea, premium pretplatničke usluge tvrtke lansirane prošle godine, imati 69 milijuna korisnika do 2025., izvijestio je NYT.

Musk je prošlog mjeseca, u sada izbrisanom tweetu, predložio niz izmjena na premium pretplatničkoj usluzi Twitter Blue giganta društvenih medija, uključujući smanjenje cijene.

Musk je u četvrtak naveo skupinu ulagača visokog profila koji su spremni osigurati financiranje od 7,14 milijardi dolara za njegovu ponudu na Twitteru, uključujući suosnivača Oraclea Larryja Ellisona i Sequoia Capital.

Musk je povećao obvezu financiranja na 27,25 milijardi dolara, što uključuje obveze 19 ulagača, i smanjio zajam od Morgan Stanleyja vezan uz njegove dionice Tesle na 6,25 milijardi dolara. Već je osigurao 13 milijardi dolara zajmova na račun dionica Twittera.

Izvor: Reuters

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije