Financa
Digitalni poslovni portal

Njemačka postavila novi cilj: Želi biti vodeća u ovom polju

Temeljite promjene očekuju njemačku zrakoplovnu industriju u narednim godinama jer ona želi biti lider u klimatski neutralnom letenju. Rekao je u ponedjeljak kancelar Olaf Scholz, na Nacionalnoj zrakoplovnoj konferenciji u Hamburgu, prenosi Fenix.magazin.

“Naš veliki cilj je jasan: želimo postati klimatski neutralni do 2045., a pritom ostati uspješna industrijska zemlja s daljnjim mogućnostima rasta”, rekao je kancelar.

Zrakoplovstvo čini nešto manje od tri posto globalne emisije ugljičnog dioksida. No, “jasno je da bi trebalo biti još manje”, rekao je Scholz.

Njemačka zrakoplovna industrija, dodao je, već je svjetski lider u tehnologijama prihvatljivim za klimu.

Dugoročno će sigurno biti moguća masovna proizvodnja zrakoplova na vodikov pogon, rekao je Scholz, dodavši da Njemačka želi ubrzati izgradnju svoje vodikove infrastrukture.

“Zrakoplovstvo se vratilo”, rekao je na konferenciji izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr, govoreći o teškom razdoblju tijekom pandemije.

Tijekom globalne pandemije Lufthansa je primila državnu pomoć vrijednu više milijardi eura.

Sintetička goriva trenutno čine 0,2 posto Lufthansine potrošnje, rekao je Spohr.

 

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije