Srijeda, 17 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Pad cijena nafte na najnižu razinu u zadnja 2 tjedna

Cijene nafte pale su u utorak, skliznuvši na najnižu razinu u posljednja dva tjedna, jer su pregovori o prekidu vatre između Rusije i Ukrajine malo ublažili strahove od daljnjih poremećaja u opskrbi. Dodatno, porast broja slučajeva COVID-19 u Kini potaknuli su zabrinutost zbog moguće manje potražnje za naftom – piše Reuters.

Budući ugovori (futures)  Brenta pali su za 4,74 dolara, ili 4,4%, na 102,16 dolara po barelu. Američka nafta West Texas Intermediate (WTI) pala je ispod razine od 100 dolara prvi put od 1. ožujka, za 4,2%, na 98,43 dolara po barelu.

“Očekivanja o pozitivnim pomacima u pregovorima o prekidu vatre između Rusije i Ukrajine pojačala su nade za ublažavanje napetosti na globalnom tržištu sirove nafte”, rekao je Toshitaka Tazawa, analitičar u Fujitomi Securities Co Ltd.

“Svježa blokada radi suzbijanja pandemije COVID-19 u Kini također je izazvala zabrinutost zbog sporije potražnje”, rekao je.

Kina je zabilježila nagli skok u broju dnevnih infekcija COVID-19, a broj novih slučajeva više se nego udvostručio u odnosu na dan ranije, na najvišu razinu u zadnje dvije godine, jer se epidemija virusa brzo proširila na sjeveroistoku zemlje.

Daljnji razgovori ukrajinskih i ruskih pregovarača o ublažavanju krize očekuju se u utorak nakon što su razgovori u ponedjeljak putem video poziva završili bez napretka.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno