Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Počinje sezona altcoin-a

Kako navodi osnivača brokerske kuće BitMex, Arthura Hayesa, počinje sezona alternativnih kriptovaluta – altcoin-a. Ovaj milijarder bio je optimističan po pitanju kriptovaluta nakon što je Ethereum prvi put ove godine prešao 2.000 dolara.

Uspješna nadogradnja Shapella, jednog od najvažnijih događaja u prelasku na proof-of-stake, omogućila je validatorima da povuku svoj stakeani Ether. To je prvotno izazvalo zabrinutost da bi cijena mogla pasti. Obzirom da se na tržištu nalazila velika količina Ether-a koja bi se mogla otključati. Na sreću, sigurnosne mjere nisu dopustile masovno otključavanje. Cijena umjesto pada zapravo porasla i prešla 2.100 dolara, što je najviša cijena u godinu dana.

Ako Bitcoin i Ethereum nastave rasti, vertikala shitcoina će sigurno podivljati u nadolazećim mjesecima.

Arthura Hayesa, osnivača brokerske kuće BitMex u veljači

Jeli već počela sezona Altcoin-a

Ovo nije prvi put da je Hayes progovorio o rastu altcoina. Prema njegovoj teorijiBitcoin prvi raste. Nakon njega rastu ostale jače kriptovalute Međutim, nakon što bikovski period završi, trgovci hrle na manje kriptovalute, čime se uzrokuje tzv. “sezona altcoin-a”.

Ethereum, platforma s najvećim ekosustavom tokena, trenutno je iznad 2000 USD, dok je Bitcoin, s druge strane, tjedan započeo blagim padom od 3% i trgovao se ispod 30.000 USD.

Jedan od njegovih pratitelja preporučio je Solanu (SOL), kriptovalutu za koju je sam Hayes rekao da je bezvrijedna, ali se složio da bi bila dobra investicija u prosincu. Od tada se povećao za 158%. Još jedan pokazatelj da je došlo do sezone altcoin-a, kako tvrdi Hayesova teorija, je smanjenje dominacije Bitcoina u proteklih nekoliko dana.

Iako je tržišna kapitalizacija Bitcoina dosegnula gotovo 600 milijardi dolara, on trenutno čini samo 45,7 % ukupnog kripto-tržišta, prema podacima CoinMarketCap-a. Prije nego što je Ethereum pokrenuo Shapelle nadogradnju, taj postotak iznosio je 47,5%.


U međuvremenu, ostali trgovci ostaju zainteresirani samo za Bitcoin. Prema Peteru Brandtu, BTC ima potencijal dosegnuti 40.000 dolara. Tone Vays objavio je analizu s tri moguća scenarija. Bikovski, neutralni i pesimističniji, gdje bi Bitcoin pao na 26.500 dolara. Bitcoin, Ethereum ili mali shitcoin, nije bitno, svaki trgovac traži maksimalnu zaradu nakon što je preživio dugo medvjeđe tržište.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno