Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Poljski modni brend, popularan u BiH u kaosu jer je slagao da se povukao iz Rusije

Poljski modni brend LPP, iza kojeg stoje brendovi Reserved, House, Cropp, Mohito i Sinsay, suočio se s padom dionica za 25 posto na varšavskoj burzi. ovo je uslijedilo nakon što je Hindenburg Research zauzeo kratku poziciju. Odnosno, uložio je na takav način da profitira ako vrijednost imovine padne.

Bloomberg je pokušao kontaktirati kompaniju, no služba za odnose s investitorima za sada je bez komentara. Isto je i s njihovim glasnogovornikom za medije. LPP je prodao svoju rusku kompaniju RE Trading 2022. godine jednom kineskom konzorciju. Tada su najavili da će se njihova druga ruska kompanija, RE Development, zatvoriti, piše Reuters.

LPP je priopćio da su odlučili prodati svoje kompanije registrirane u Rusiji, prenosi hrvatski Telegram. Zbog “nesigurne situacije i nemogućnosti predviđanja tijeka oružanog sukoba” između Rusije i Ukrajine. Prodaja u Rusiji činila je 19 posto prihoda grupe za 2021. i 2022. godinu.

U svom danas objavljenom izvješću, Hindenburg Research je naveo da se poljska kompanija nije u potpunosti odrekla svog poslovanja u Rusiji. Pojasnili su da svoju robu zapravo plasiraju preko posrednika, piše Wall Street Journal.

Hindenburg Research, koji je 2017. godine osnovao Nathan Anderson, kompanija je za forenzička financijska istraživanja koja traži računovodstvene nepravilnosti i loše upravljanje, te se “kladi” protiv kompanija u kojima je otkrila navodne nepravilnosti. Nisu otkrili veličinu svoje kratke pozicije u LPP-u.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno