Financa
Digitalni poslovni portal

Predstavljanje Zbornika radova sa znanstvene konferencije o umjetnoj inteligenciji

Niz izlaganja o primjeni umjetne inteligencije u različitim područjima obilježilo je dvodnevnu konferenciju Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini-istraživanje, primjena i perspektive razvoja koja se prošlog proljeća održala u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka i Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Više od 40 autora i koautora imalo je priliku predstaviti svoje znanstvene radove koji su fokus stavljali na primjenu umjetne inteligencije u tehnici, medicini i tehnološkom razvoju. Oni su tijekom dva dana sudionicima prezentirali praktične primjere korištenja umjetne inteligencije za razvoj pametne natkoljenične proteze i pneumatske rukavice za rehabilitaciju, unaprjeđenje sustava za prijevoz putnika, otkrivanje funkcionalne hrane, stvaranje pametne mreže i drugih inovativnih rješenja. Bilo je govora i o pravnom aspektu umjetne inteligencije u području moderne medicine i poreznog sustava, ali njezinoj primjeni u obrazovanju i javnom prostoru.

Njihovi radovi su sadržani u Zborniku radova čiji su izdavači upravo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i INTERA Tehnološki Park. Zbornik će biti predstavljen u Code Hub-u Mostar u srijedu, 15.2.2023. godine s početkom u 11h. Zbornik radova će predstaviti dr.sc. Dušanka Bošković, dr.sc. Ana Dujmović i dr.sc. Maja Čolaković, a svi zainteresirani za sudjelovanje se mogu prijaviti na linku.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije